![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-09-2011
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam
Jestem posiadaczem focusa 1.8 TDDI z 2000r. hatchback 5drzwi GHIA. Nie działa mi centralny zamek w drzwiach prawych przednich oraz w lewych tylnych. Po rozebraniu siłowników, widoczne były ślady tak jakby wypalenia w plastiku w okolicach, gdzie umieszczony jest silniczek. Przeczyściłem, a następnie podłączyłem siłowniki bezpośrednio pod aku - nie dawały oznak życia. Dokonałem wielu prób, wg. schematu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czyli opcja ze zrobieniem dziurki, wlaniu WD40 itd. Postanowiłem kupić używane oba siłowniki. Moje siłowniki mają 5 pinów w drzwiach prawych przednich oraz 2 piny w siłowniku drzwi lewych tylnych. I teraz takie pytanie, czy mogę kupić np. siłownik przednich prawych drzwi na 8 pinów czy musi mieć on tyle pinów (5) co mój stary, żeby działał? To samo w drzwiach lewych tylnych, mam tam 2 piny, a mam możliwość kupienia siłownika, który ma 3 piny, czy będzie to działało? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|