![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-09-2011
Model: Ford Fiesta MKVI
Silnik: 1,25
Rocznik: 2006
|
Witam jak pewnie zauważyliście jestem nowym użytkownikiem portalu fordclubpolska.org. Nie ukrywam że konto utworzyłem ze względu na problem, który pojawił się w moim samochodzie (Ford Fiesta MKVI 2006 r. 1,25 benzyna)
Mam gorącą proźbę do osób posiadających w/w samochód o pomoc w wykryciu usterki Opis Problemu Problem polega na tym iż podczas odpalania samochodu skaczą obroty silnika. Obroty skaczą od około 1000 do około 2500 obr/min (muszę zawsze sam przez kilkanaście sekund delikatnie gazować samochód aby nie zgasł) Potem obroty się stabilizują i więcej nie skaczą. Problem z obrotami występuje tylko podczas odpalania samochodu (występuje przy zimnym i rozgrzanym silniku). Czasami jak chce mocno przyspieszyc to auto na kilka sec jakby blokuje się po uzyskaniu 3000 obr/min i dopiero za jakis czas przyspiesza Z początku myślałem że to świece i wymieniłem je razem z przewodami ale problem nie zniknoł. Znajomy powiedział mi że może to być silniczek krokowy Będę wdzięczny za każdą fachową poradę |
|
|
|
|
#2 |
|
|
poszukaj na forum hasła "falujące obroty"
Twój objaw jest dość mocno popularny, także będziesz miał co czytać i z czego wysuwać wnioski. |