![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-03-2011
Model: Galaxy GHIA
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2002
|
Witam alarm włącza się bez żadnej przyczyny i budzi wszystkich. Kto się orientuje jak go dezaktywować, albo gdzie znajduje się klakson od alarmu ponieważ chyba nie jest to ten uruchamiany na kierownicy.
Może ktoś z szanownych użytkowników miał podobny problem i wskaże rozwiązanie problemu. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: ADAM
Model: FORD GALAXY
Silnik: TDI 19.115 KW
Rocznik: 2000
|
witam.w słupkach za głową są czujniki ruchu poczyść je i dobrze zamocuj bo reagują na wstrząs n mnie pomogło a sygnał jest jeden
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
Model: VW Sharan
Silnik: 2.0
Rocznik: 99
|
U mnie kiedyś też bez powodu włączał się alarm. Okazało się, że winna była mała muszka, która zamieszkała w aucie i fruwając przy czujce załączała alarm.
|
|
|
#4 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-09-2009
Model: Ford Galaxy GHIA
Silnik: 1.9 TDI 110KM (AFN)
Rocznik: 1998
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2011
Model: Galaxy GHIA
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2002
|
Czujki ruchu wyczyszczone, much raczej niema w samochodzie bo jest już dość zimno a auto nocuje pod chmurą. Sprawdziłem włączniki krańcowe- wszystkie działają.
Jedynie czujka pod maską nie wskazywała na komputerze otwarcia drzwi, wczoraj ją zdemontowałem, pojazd jest bez czujki, zostawiam włączony alarm na 24 godz. Dam znać o efektach. Pozdrawiam. |
|
|
|