![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy GHIA-WOLF CONCEPT
Silnik: 1.9 TDI 143 PS 360 Nm
Rocznik: 2003
|
Witam!
Od wczoraj auto strasznie poszarpuje przy ruszaniu szczególnie na wzniesieniu,na prostej drodze mniej Czy to już umiera wysprzęglik czy może coś bebe dzieje się ze sprzęgłem 40 tyś temu zmienione zostało koło dwumasowe,tarcza i docisk,wysprzęglika nie wymieniałem Kilkukrotnie też pedał sprzęgła wpadł i trzeba było ręcznie go cofnąć Co wy o tym sądzicie ?
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: ADAM
Model: FORD GALAXY
Silnik: TDI 19.115 KW
Rocznik: 2000
|
witam zmień pompkę przy pedale ona się zawiesza miałem to samo gumki puchną ze starości i pompka nie odbija
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
I wszystko jasne....
Dwumasa w rozsypce... Dziwi mnie jakość części zamiennych skoro po 40 tyś padła dwumasa gdzie oryginalne koło wytrzymało 140 tyś ....
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-10-2011
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 2004
|
witam
mam takie pytanie wymieniłem kpl dwumas sprzegło docisk i wysprzeglik po wymianie sprzegło sie dziwnie zachowuje jest jakies falowanie na pedale sprzegła przy zmianie biegów jakies dziwne uskoki a w dodatku pedał sprzegła zdarz sie to nie zawsze nie odbija do konca nie odbija jakies 5cm mechanik u ktorego to robiłem mowi mi ze ma taki 1 przypadek co to moze byc przed wymiana pedał chodził ok na nowym zestawie zrobiłem jakies 300km |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Jeżeli oryginalne to jakie masz na myśli ?
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
|
Wiesz chodziło mi czy od dealera czy gdzieś z zamienników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobra rada nie kupuj LUK-a tylko Sachs to ci wytrzyma te 140 tys. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-10-2011
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 2004
|
witam ja kupiłem własnie sachs cały kpl i jak wyzej pisałem mam problem pozdrawiam
|
|
|
|