![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-07-2006
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Szanowni,
Mam problem z CD w moim Mondku 2002. Załadowałem niedawno płytę, sprzęt ją przyjął, wydał odgłos podobny do szlifierki (czym mnie zmroził, bo za płytką łaziłem chyba pół roku) i odmówił współpracy. Nie odtwarza żadnej płyty, nie chce przełączyć na inną no i oczywiście oddać jej z powrotem (pięciu innych też). W ASO twierdzą, że albo się tym nie zajmują albo komuś prześlą, co potrwa miesiąc (pzdr. dla Auto Plazy i OMC). Byłem dzisiaj w niezależnej firme car audio. Kolo nawet nie pobawił się przyciskami, tylko rozłożył ręce i powiedział żebym poszukał nowego 6006. Czy ktoś z was miał taki problem? Jeżeli tak, jak sobie poradziliście? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
rozbierz na czesci pierwsze i wyjmij recznie plytki, poskladaj i powinien dzialac. Mozliwe ze krzywo wciagnal i sie przyblokowal i przyciskami w takiej sytuacji nic nie zdzialasz.
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
A płytki, za którymi się chodzi miesiącami, przed włożeniem do odtwarzacza w samochodzie warto jest skopiować.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Niestety, w drodze ze sklepu do samochodu dziwnym trafem nie spotkałem nikogo z nagrywarką....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
A mówią, że cierpliwość jest cnotą :fcp2
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
|
hmmm może przywalić z otwartej i płytka lekko się przesunie i zadziała. Lub odłączyć zmieniarkę potem podłączyć.
|
|
|
#7 |
|
|
Walnięcie w CD było moją pierwszą reakcją (to a propos cierpliwości :fcp4).
Nie pomogło... Wyjmę dzisiaj sprzęt i zobaczę co w środku. [ Dodano: 2006-07-11, 16:52 ] Po konsultacjach z fachowcami konkluzja następująca: 1. 6006 to sprzęt dość awaryjny. Często pada mechanizm wymiany płyt, który jest bardzo delikatny, albo procesor radia. U mnie mechanizm się po prostu rozsypał; 2. naprawa w serwisie to koszt ok. 1600 zł tylko za części. O robociznę nawet nie pytałem - nie było sensu (p.3); 3. naprawa w niezależnym serwisie audio to ok. 300 zł, o ile będą części (z odzysku). Niecierpliwym polecam allegro - tam używane 6006 można dostać za niewiele więcej. I tyle. |
|
|
|