Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-07-2006, 18:59   #1
Dojker
ford::average

Domyślnie no to mam sekwencje i problem

Zamontowali mi dzisiaj instalacje sekwencyjną Landi Renzo Omegas i oto jakie sa moje spostrzeżenia:
1. Pali ok 17l gazu
2. zamontowali mi reduktor landi ale jednostopniowy a nie dwustopniowy jak to jest w opisi instalacji Landi
3. mam dziure pod butlą tam gdzie wychodzą kable z butli do reduktora - nie wiem czemu nie zatkali czymś tej dziury
4. Spadek mocy jest odczuwalny i to mocno
5. auto na gaz przełącza się po dodaniu gazu ale trzy krotnym nawet jak silnik jest mocno rozgrzany
Ogólnie po czytanych informacjach na forum spodziewałem sie po sekwencji zupełnie czegoś innego jakbym wiedział że to coś takiego to nie zdecydował bym się na zakładanie instalki drugi raz.
Spróbuje pojechać do montarzystów na jakąś regulacje ale nie wiem czy mi coś pomogą.

Dojker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-07-2006, 19:06   #2
llechu
ford::expert

Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
Domyślnie

Wiesz co? Ty jedź do nich i niech to szybciutko zdemontują. I pojedź do jakichś innych, którzy cokolwiek wiedzą o instalacjach LPG. Albo wywał sekwencję, załóż blosa i śmigaj (tu mnie pewnie zaraz wszyscy zwolennicy sekwencji zjadą ale piszę całkiem poważnie - Struna ma 2.9V6 z blosem i sobie chwali - i pewnie pali mu toto mniej niż 17l).
Nie, ale poważnie - takich partaczy to bym powywieszał gdzieś przy drodze dla przykładu. Napisz wszystkim gdzie nie zakładać LPG do mondeo.
llechu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-07-2006, 19:34   #3
Slawko

Domyślnie

Dojker, tak jak llechu napisał. Biegusiem do nich i niech zabieraja to to.
Spartaczyli robote na maksa. No chyba że z 300zł za to wzieli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2006, 15:56   #4
Dojker

Domyślnie

pytanie do użytkowników takiej instalacji. po ilu sekundach przełącza sie wam na gaz. bo u mnie to wygląda tak silnik zimny musze przejechać ok 300m wtedy się przełącza jak złapie ustawione 40 stopni, ale jak silnik jest rozgrzany to przełącza mi się dopiero po 15 sekundach i choćbym gazował to i tak dopiero po tym czasie. czy u was jest tak samo ?
Stary 11-07-2006, 17:24   #5
jagrall

Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dojker
u mnie to wygląda tak silnik zimny musze przejechać ok 300m wtedy się przełącza jak złapie ustawione 40 stopni
to jest norma, ja nawet więcej muszę przejechać choć ustawione mam 30 stopni. zimą przy największych mrozach to nawet koło kilometra na benzynie muszę zrobić.

Cytat:
Napisał Dojker
ale jak silnik jest rozgrzany to przełącza mi się dopiero po 15 sekundach i choćbym gazował to i tak dopiero po tym czasie
nawet jak silnik jest ciepły, to nigdy nie przełącza mi się od razu po przegazowaniu. musi chwilkę pochodzić.

co do twojego spalania, na 10000000% masz coś spartaczone. ja nie wychodzę z 10 litrów. teraz przy upałach i jeździe cały czas z włączoną klimatyzacją pali mi około 10,5-11 litrów
Stary 11-07-2006, 17:35   #6
Dojker

Domyślnie

podobno na tej instalacji można silnik awaryjnie odpalić tylko na gazie kto wie jak to zrobić ?
Stary 11-07-2006, 17:39   #7
jagrall

Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie

pierwsze słyszę
Stary 11-07-2006, 18:18   #8
NODDI11

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,8+gaz
Rocznik: 2004
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dojker
podobno na tej instalacji można silnik awaryjnie odpalić tylko na gazie kto wie jak to zrobić ?
Trzeba nacisnąć i przytrzymać przycisk tak żeby zapaliła się na stałe dioda.
Tak jest u mnie na Lanirenzo II generacja.
Czy na sekwencji też to nie wiem, możesz spróbować.

MONDEO KLUB POLSKA
KRZYSIEK
NODDI11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2006, 18:21   #9
Dojker

Domyślnie

a spróbuj coś takiego włącz zapłon nie odpalaj auta i przycisnij trzy razy po sobie przełącznik od gazu - wszystkie diody gasna ciekawe co się stanie jak uruchomimy wtedy auto ja nie próbowałem aha i poczytaj tutaj o przełącznikach tu pisze że w razie awarii mozna na gazie odpalić sekwencje [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 11-07-2006, 19:10   #10
Pinki

Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dojker
takie cuda to umnie w Landi Renzo są ale ja mam II gen i niewiem jak to przy sekwencji ale jak u mnie na zgaszonym przycisk szybko pulsuje trzeba go przytrzymać aż zgasnie i wtedy auto startuje z gazu sprawdzałem tylko 1 raz jak mi gosć pokazywał po instalacji co i jak. więc tym bardziej bym twoich gazowników mijał z dalka jeżeli jest taka opcjia a oni by ci nie powiedzieli o niej

mi 2 gen pali w mieście średnio 12,5 do 13l z klimą na poczatku palił po 16l przez pierwszy miesiac do pierwszego przegladu bo się musialy membramy poukładać ale to w IIgen
Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD
były
Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936
Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216
Pinki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania