![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam.
Jutro mam zamiar obejrzeć tego forda: http://otomoto.pl/ford-mondeo-ghia-p...C22416712.html czy jest osoba, która już interesowała się tym egzemplarzem? A może ktoś już go oglądał i podzieli się opinią na jego temat. Oczywiście sprzedający zapewnia, że autko jest naj.. może rzeczywiście tak jest... Będę wdzięczny za odpowiedzi i podpowiedzi. Jeśli nie to autko to jadę obejrzeć tego forda: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/d...s47-1_c01_4201 Tutaj już sprzedawca nie mówi, że naj... tylko: sprzęgło po wymianie, dwóch właścicieli, książka serwisowa ( ale nie wiem do kiedy prowadzona ), ogólnie koszty napraw ok 1500 euro z fakturami, bezwypadkowy, porysowany lakier w okolicy drzwi tylnych ( podobno przez dzieci, wsiadanie/wysiadanie). I jak??? |
|
|
|
#2 |
|
|
Nikt nie napisał,zrobię to ja.
Byłem i oglądałem. Miernik lakieru-koszt ( pewnie flaszka bo nie mój ). Koszt paliwa - 80 zł. A wrażenia bezcenne. Gościu czarował, czarował i nie udało mu się. Auto bite. Ostatnio nawet zdjęcia zmienił.Nie polecam.Chociaż nie jestem mechanikiem i zapewne nie mam fachowego oka ale...po prostu NIE!!! Tego drugiego sprzątneli mi na godzinę przed moim dotarciem do Berlina. Usłyszałem Es tut mir leid. Życie. A tego ktoś oglądał http://allegro.pl/show_item.php?item=2080067190 ? |
|
|
|
#3 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-02-2012
Model: Mondeo MK3 2.0 TDCI
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Spalenie będzie 13-14L w mieście, średnio 11L to norma dla benzyny. A tak jest ok, za 8500-8800zl można kupować. Swój Hatchback ja kupiłem za 10tys zl ale w stanie BDB Polecam by sprawdzić to autko na Hamownia, było by widocznie ile spali. Ostatnio edytowane przez Siergieus ; 07-02-2012 o 10:32 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Siergus ty kupiłeś w tej cenie bo to automat , a automaty nie oszukujmy się chodzą dużo niżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co dalej, jest to wersja goła totalnie: zwykłe fotele (nie welur), clima manual itd. Ja za swoją Ghia dałem niewiele więcej i też jest do poprawek lakierniczych. Więc szukaj dalej, ja bym sobie ten samochód darował , ze względu na to że golas. Przy tym przebiegu warto sprawdzić: -Klapki w kolektorze (na słuch można, poczytaj sobie o tym na forum) - Zawory - Jak sprzęgło pracuje i dwu masa - Czy nie bierze i nie kopci - Układ kierowniczy - Co do centralnego zamka to się nie przejmuj , wariuje prawie każdy przy temperaturze ujemnej. Spalanie w mieście benzyny z manual oscyluje w granicach 10-12 l (spalanie wzrasta wprost proporcjonalnie do nogi kierowcy) a na trasie można zejść do 7,5 to prawda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ogólnie 2.0 benzynę jest ciężko wyrwać w jakimś sensownym stanie i jest ich jak na lekarstwo. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
No spoko, ale i tak tańsze są i się trudniej sprzedają:
Automat nie jest zły i sam bym może się skusił ale: -większe zużycie paliwa -Gorsze osiągi silnika -Jak się coś zwali to majątek idzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|