![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-04-2010
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 203
|
Witam!
Na poczatku tluklo mi sie (strona gdzie rolki) dzwiek klekotu...nie dzialo sie to odrazu po odpaleniu przynajmniej halas nie byl taki jak w pozniejszym czasie gdy autko stalo na wolnych obrotach podczas jazdy dzwiek znika. Wczoraj tak mocno sie tluklo (rozne dzwieki tak jakby cos bylo poluzowane)od strony rolek, ze postanowilem wrocic i pozostawic auto z obawy iz rozkraczy mi sie na drodze.Po zgaszeniu silnika ledwo wbijal sie na obroty skakal na 450obrotach przez 30sekund i wszoczyl na te co powinien ...pozniej ponownie zgasilem i normalne obroty osiagnaol podnioslem maske poswiecilem i jak mi sie zdawalo jaky jakies opilki metalowe lataly na saym dole kola pasowego. Zgasilem i ponownie obroty 420 i tak jakby probowal sie rozkrecac ale nie mogli chodzil na tych obrotach az po 20 sekundach zgasilem .Pozniej normalnie odpalil. Czy to kolo Pasowe?? Juz je kiedys wymienialem to dzwik byl podobny ale obecnie jest gorszy... Mondeo chathback 2003 tdci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-04-2010
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 203
|
To co sie tak tlukło to byl juz rozleciane koło pasowe.
Problem z ciezko wchodzacym na obroty silnikiem pozostal (jak cieply) Zaobserwowalem takie cos...aby pominac to ciezkie rozkrecanie sie silnika (tak jakby chodzil na 3 gary) to musze pokrecic troszke dluzej rozrusznikiem . gdy stoje na swiatłach to czuje jakby mi auto lekko bujalo w gore dol ale wskazowka od obrotow jest w miejscu. |
|
|
|