![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
|
![]()
Witam.Mam problem ze skrzynią automatyczna tiptronic w fordzie galaxy 1.9 tdi z 2002roku a mianowicie jadąc autem prawidłowo dziala bieg 1 i 2 gdy zmieni się bieg na 3 obroty rosną a samochód nie jedzie.(zachowuje się jakby był bieg jałowy) bieg 4 i 5 nawet ręcznie nie chce wejść. Wsteczny działa prawidłowo. Miałem taką sytuacje kilka razy lecz po zgaszeniu i ponownym rozruchu silnika działało jak powinno. Teraz nic to nie daje, i działają tylko biegi 1 i 2. W czym problem leży? O co z tym chodzi? Proszę o pomoc. pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy GHIA Tiptronic
Silnik: 1,9 TDI AUY
Rocznik: 2003
|
![]()
Może to tak jak było w moim aucie czyli zacinający zawór zespołu skrzyni , najpierw jeden potem drugi , w końcu wymiana całego zespołu i jak narazie ponad dwa lata spokoju - może kolega poczytać moje tematy na ten temat - polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Witam problem się nasilał raz działało raz nie, podjechałem do jednego na komputer to wyskoczyły błędy obrotomierza, i drugi błąd sprzegła kinetycznego, po skasowaniu tych błędów spokój przez 2 godziny i znów to samo, na vcds 0 błędów na drugim jakimś tam znów 0 błędów - błędy nie wróciły? więc mechanik zdiagnozował najpierw po błędach wyświetleniu że sprzęgło kinetyczne, a dzisiaj zdiagnozował że to jednak może być elektrozawór więc, chyba i tak będzie , olej sprawdzaliśmy dzisiaj jest czyściutki 0 brudu, mam nadzieje że po wymianie elektroZzaworu będzie wszystko ok, będe relacjonować temat na bieżąco. pozdrawiam a no i zaraz przejrze Twoje tematy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam
|
![]() |