![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-11-2007
Model: C-max
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam serdecznie posiadam C-maxa z 2004r / silnik 1.8 benzyna 120KM , i mam taki problem że czasem (nie zawsze) nie zawsze mam tak że jak przyśpieszam to przy zmianie biegu szarpie mi a czasami jest normalnie najbardziej widoczne jest to przy zimnym silniku, oraz przy włączonej klimie silnik staje się strasznie zamulony (w focusie 1.6 100km nie miał aż takiego zamulenie) muszę go wkręcać na około 2000-2300obrotów żeby chciał w miarę jechać ale też bez rewelki.
W czym może być problem ? świece wymieniane jakieś 2 lata temu ( i z tego co pamiętam 1 świeca mogła być delikatnie osmolona ale nie jestem pewien) kolektor ssący jakiś 1 rok temu, a ostatnio czyszczona była przepustnica i wymieniona sonda lambda. Proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
![]()
Kable , cewka , świece , przepływomierz , czujnik położenia wałka wałka rozrządu , filtr paliwa , łapie gdzieś " lewe " powietrze itd.
Tylko po co ja to piszę , jak wystarczy , że skorzystasz z wyszukiwarki. Jest wiele tematów , które mogą naprowadzić Cię na rozwiązanie problemu. Nie wiem po co zakładasz nowy temat , nie czytając tych , które już są na Forum. Pozdrawiam Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. ![]() KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
![]() |