![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-01-2012
Model: focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
![]()
No i niestety poraz kolejny moja foczka mnie zawiodla tym razem powrot z majowki na lawecie .Koledzy moze ktos tak mial .Przy przyspieszaniu na poczatku sporadycznie wystepowal nastepujacy problem wraz z przybywaniem kilometrow narastal ,gdy przyspieszalem kolejno od 1biegu do 5 wraz z naciskaniem pedalu gazu silnik jakby jechal na sile przerywal i drgal caly przod efekt podobny do jazdy po garbach .Wczesniej dalo sie jachac na 5 pozniej juz 4 i tak dalej az stwierdzilem ze bez lawety sie nie obedzie.Auto normalnie odpala zadne lampki sie nie pala dodam ze moja foczka jast bez dpf 90k niedawno wymieniony olej filtry ,podkladki miedziane pod wtryskami,filtr paliwa jakies 12tys temu .Ja obawiam sie ze to moze byc dwumasa ,lub cos z wtrychami nic wiecej do glowy mi nieprzychodzi .Moze koledzy cos takiego przeszliscie a wiec prosze o sugestie pozdrawiam wszystkich meczacych sie z 1.6 tdci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
![]()
Drgania i wibracje podobne do jazdy po garbach-poloski maja luz,mial moj kolega w VW-Sharan
Ostatnio edytowane przez aprox99 ; 05-05-2012 o 13:16 |
![]() |
![]() |