![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2005
|
Na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie przywitać i proszę o wyrozumiałość, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., Mój problem nie jest aż tak dokuczliwy jak innych jednak nie daje mi spokoju . Mój focus na wolnych obrotach trzęsie się jak dieselek , sprawdziłem poduszki, podpięty był do kompa , i nic . Przebieg to 88 tyś . Jeżdzi jak nowe autko , wszystko gra ,oprócz właśnie tego " telepotania ". Jeśli ktoś może mi podpowiedzieć co to może być będę wdzięczny .
Dodam jeszcze że praca silnika jest równa jak w zegarku ,a wibracje przenoszone są aż do kabiny . Autko posiadam dopiero od dwóch tygodni więc dopiero zaczynam przygode z tym modelem . Pozdrawiam . Ostatnio edytowane przez sebu998 ; 16-06-2012 o 12:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Witam
Jeżeli silnik nie ma zbyt niskich obrotów, to wina leży raczej po stronie dolnej poduszki skrzyni biegów. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
|
Podepnę się pod post, moja foczka na wolnych obrotach chodzi fajnie równo ale jak dodam szybko gazu ta tak jakby się dławiła to samo przy przyspieszaniu poza tym normalnie chodzi, co to może być świece ???
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Kurde poduszki sprawdzałem na stacji diagnostycznej i wszystko super . Czy może być zbyt stwardniała guma w poduszce ? co też w sumie będzie dawało taki efekt ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
Wszystko zależy jakie duże te wibracje. Jeżeli wcześniej nie jeździliście dieslem to może nie macie porównania. Foka trochę trzęsie się na wolnych obrotach, zwłaszcza z włączoną klimą.
Jeżeli jednak trzęsie: Poduszka z reguły daje o sobie znać przy ostrzejszym puszczaniu sprzęgła. Jednak guma to guma i różnie z nią bywa. Może być tak, że pewnym zakresie częstotliwości jest OK, a w innym po prostu rezonuje. Mogą być jeszcze wtryski. Dwumasa raczej odpada, bo trzęsło by się podczas przyśpieszania. Zresztą jak MODY dojdą do siebie po wczorajszym...temat będzie do poprawy lub trafi do zsypu.
|
|
|
#6 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
Cytat:
Ha ha ha! Jeszcze byłem...wczorajszy:-) ale obciach. No to w takim razie: - najpierw sprawdzić czy nie ma wody w swiecach - kable - świece - poduszki (ruszanie przód/tył + ocena na kanale przy załączonym silniku)
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
sniper211 , użyj wyszukiwarki i nie rób bałaganu w temacie.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jutro jadę po świece , wymienię i dam znać co to dało .
Zobaczę również co fachowiec powie o sprzęgle bo dość nisko bierze . Edit: Swieczki wymienione ,jednak bez zmian . Trudno muszę te drgawki zaakceptować . Ostatnio edytowane przez sebu998 ; 18-06-2012 o 19:07 |
|
|
|