![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 2000
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Od jakiegoś tygodnia lub dwóch Fokus (1,8 TDDI, kombi 2000r.) zaczął gorzej odpalać, tzn musiał chwile pokręcić zanim załapał. Niestety wczoraj już nie odpalił, nadal kręci (bardzo słabo-tak mi się przynajmniej wydaje) ale nie ma efektu. Zauważyłem, że po przekręceniu kluczyka do pozycji II zapalają się wszystkie kontrolki po chwili gasną wskaźnik paliwa pozostaje na 0, następnie gdy odczekam jeszcze 2-3 sekundy zapalają się ponownie i gasną a wskaźnik paliwa wędruje do faktycznego poziomu oleju w baku. Przy zamykaniu drzwi z pilota wcześniej był głośny dźwięk zamykanych drzwi, teraz jest taki bardziej "niemrawy". Niestety nie znalazłem podobnego przypadku na forum stąd ten temat. Proszę o pomoc bo nie wiem czy to może akumulator (chociaż zrobiłem test i wskazówki nie wychylają sie na max), filtr paliwa czy może coś się dzieję z elektryką. Akumulator ma już kilka lat ale w zimie palił bez problemu przy największych mrozach, niestety nie wiem kiedy ostatnio wymieniany był filtr paliwa (auto mam od roku). pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
jak masz mozliwosc to podladuj aku prostownikiem i zobaczysz co bedzie sie wtedy dzialo
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 2000
|
Pożyczyłem od kolegi akumulator i samochodzik odpalił bez problemu. Zmyliły mnie te kontrolki, dlatego myślałem że to być może coś innego. Uziu dziękuje za pomoc i życzę wszystkim bezawaryjnego użytkowania foczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|