![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Ireneusz
Model: Edge Titanium
Silnik: 2.0L ECOBOOST 245 KM
Rocznik: 2017
|
Mimo poszukiwania w starszych tematach pomocy dotyczącego mojego problemu nie znalazłem pomocy.
Moja Navi (Blaupunkt NX DVD) nie znajduje satelit, z innych tematów dowiedziałem się że awaria może być spowodowana następującymi czynnikami: stopka anteny (240zł), bat anteny (110zł), kabel łączący antenę z Navi (540zł). Czy jest ktoś w stanie mi pomóc i doradzić jak usunąć awarię nie ponosząc dużych nie zawsze potrzebnych kosztów. Opis awarii: * na początku pokazywała że znajduję się od kilku do kilkudziesięciu km od miejsca gdzie faktycznie znajdowałem się, *teraz kilkaset km, *ilość satelit 0, *dość głośno mieli płytę w Navi - nie bardzo wiem jak się ją wyjmuje, nie wyjmowałem jej jeszcze, * mam wrażenie że stacje radiowe nie najlepszą mają jakość, * po zdjęciu lampki zauważyłem na antenie białawą śniedź - może przeczyścić (nie bardzo wiem jak). Będę bardzo wdzięczny za pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
Kup stopkę anteny i będzie OK, miałem identyczne objawy, wymiana pomogła.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007.12
|
Na razie nie kupuj - zdejmij tą stopkę i solidnie wyczyść cały biały nalot - powinno pomóc.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Zdemontowałem stopkę, rozebrałem ją a w środku wszystko zaśniedziałem i zżarte. Dostała się wilgoć i to było zapewne powodem awarii. Zamówiłem nowa stopkę (264zł) i jutro zamontuję, mam nadzieje że będzie działało.
Zastanawiam się czy nie zabezpieczyć w jakiś sposób na przyszłość przed zawilgoceniem stopki. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Nowa stopka, nowy bat i dalej nie widzi satelit. Może należy jakoś uruchomić specjalnie, zresetować????
Pomoże mi ktoś?? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Nikt nie pomógłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam sobie dałem rade Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i navi hula jak trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
To oświeć nas i powiedz co było zepsute, po to jest to forum aby dzielić się takimi informacjami.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Wilgoć dostała się do stopki którą uszkodziła jak również została uszkodzona kostka kabla i to wszystko wymieniłem i jest OK.
|
|
|
|