![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-08-2012
Model: Ford Focus I
Silnik: 1.8 D
Rocznik: 2003
|
Przede wszystkim Witam kolegów bo to mój pierwszy post.
Jako że ostatnio wpadł mi w ręce pewien Focus (2003, 1,8 w Dieslu) a ze małe mam doświadczenie z Fordem to mam kilka pytań do Was i liczę ze mi pomożecie - Dostępna jest gdzieś na forum (bo nie zauważyłem) książka z serii: "sam naprawiam"? - Jak wymontować przycisk otwierania klapy bagażnika z deski rozdzielczej? Trzeba rozbierać całą deskę czy jest on jakoś wciskany? - Ważna sprawa: Alarm. Wygląda na to ze w samochodzie jest seryjny alarm, tylko że działa on tylko w przypadku otwarcia maski silnika. Wiecie może czy te alarmy były jakoś programowane czy raczej usterka fizyczna (krańcówki w drzwiach raczej ok bo światło wewnętrzne reaguje prawidłowo). Gdzie w ogóle znajduje się centralka seryjnego alarmu, a już jak by ktoś miał jakiś schemat elektryczny albo chociaż był w stanie podać jaki model alarmu montowali w tych focusch to bajka. - Czy napięcie ładowania 14,1V na zimnym silniku jest normą w tym dieslu bo mi się wydaje ciut za małe. - I tak na koniec: jakieś wady seryjne tego modelu na które warto zwrócić uwagę? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004