![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-07-2008
|
Witam wszystkich forumowiczow.
Mam problem z elektronicznyn panelem sterowania nawiewem i klimatyzacja w mondeo kombi '04. Po wymianie rozrusznika przestal funkcjonowac. Wyswietlacz i diody nie dzialaja, przyciski nie reaguja. Zacial sie na funkcji nawiewu cieplym powietrzem na przednia szybe, co przy obecnej porze roku jest mocno uciazliwe. Mieszkam pomiedzy Zyrardowem i Skierniewicami, bylam u kilku lokarlnych elektrykow, ale nie mieli pojecia o co chodzi i proponowali wstawienie samochodu na tydzien. No, poza jednym, ktory zadzwonil do kumpla z ASO forda, po czym stwierdzil, ze nie powie mi co sie stalo bo musi z czegos zyc i ze bedzie mnie to kosztowalo 500 zl :fcp14 Czy ktoś z Was moglby mi cos poradzic? Albo polecic jakiegos rozsadnego elektryka w mojej okolicy? I jeszcze jedno - skad mozna wytrzasnac kod do radia 6000? Poprzedni wlasciciel "zapomnial" dac mi kody a teraz mu sie "zgubily"... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 130km
Rocznik: 2003
|
a probowales odlaczyc akumulator na pare minut???
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
popraw temat zgodnie z regulaminem tego działu
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-07-2008
|
chcesz kod do radia jestem w stanie to zalatwic pisz na pw
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-05-2008
Model: Mk3
Silnik: 2,0 16V DI
Rocznik: 2001
|
Kolego Krzysk mkII , ja równierz mam problem z radiem czy mógł byś mi pomóc zdobyć ten kod :fcp9
|
|
|
#7 |
|
|
czyli jak rozumiem z panelem sterowania sprawa nie bedzie prosta... czy w tej sytuacji ktos moglby polecic mi uczciwego i kompetenstnego elekryka w okolicach Zyrardowa albo Skierniewic?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-12-2006
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam,
Co prawda mam trochę inny problem, ale dotyczy on tej samej materii, więc się podłączę. Od jakiegoś czasu doprowadza mnie do szału diodowa(?) kontrolka załączenia klimy (manualna). Jest ona koloru pomarańczowego i w słoneczne dni po prostu nie widać czy klima jest załączona, czy nie. Opracował ktoś może jakiś koncept rozwiązania tego problemu? Można chociaż zmienić jej kolor? -- pozdrawiam Grzechoo1
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: S max
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2006
|
wydaje sie mi kolego ze nie da sie zmienic koloru bo musiałbys rozwalic przycisk a nie ma sensu dla takiego szczegółu. ale ja za to mam pytanie czy da sie normalna klimatyzacje zastapic klimatronikiem?? czy wystarczy wymienic sam panel sterowania czy wiąże sie to z wiekszymi problemami?? z Góry dzieki za odp i PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Matys
Model: mondeo
Silnik: 1,8 DURATEC HE
Rocznik: 2004
|
Witam serdecznie ja w sprawie panelu sterowania radiem UMARŁ NIESPODZIEWANIE i ten przy kierownicy też radio się włącza ale tylko na jednej stacji i nie mogę nic z tym zrobić nawet płyta nie działa POMOCYYYY Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|