![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-10-2012
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2003
|
Z uwagi, że od miesiąca przeglądam forum i mojego przypadku nie mogłem znaleźć a mój problem jest drażniący, postanowiłem umieścić ten temat. Jestem posiadaczem Forda Mondeo MK3 z 2003r. z 2.0 TDDI 90KM. Samochód jest po wymianie wszystkich filtrów. Nie kopci, zapala od strzała, tylko od czasu do czasu występuje problem jak na filmiku ( link na dole). Podczas tej dziwnej pracy nie trzęsie autem nie ma żadnego smrodu niedopalanej ropy, a po zgaszeniu i ponownym zapaleniu problem ustaje, chociaż zdarza się, że ponownie zaczyna wariować. Zauważyłem również, że taki dźwięk występuje przy wyrzucaniu na luz gdy wskazówka obrotomierza zbliża się do 1000 obr./min. Proszę was o jakieś sugestie co powinienem sprawdzić, bo już widzę jak wjeżdżam do warsztatu i mechanik mówi ... panie pół silnika wymienimy, ale nie obiecuję że będzie dobrze.
Link do filmu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|