![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: transit
Silnik: 2,4 140 km
Rocznik: 2007
|
witajcie
O to moja kolejna walka z Transitem Jak w tytule nie odpalał gdy temperatura spadała poniżej 0. jak odpalił potrafił gasnąć. jak był zimny szarpał. Po podpięciu do kompa wychodził EGR, przepływka i za niskie ciśnienie na pompie . padło tez podejrzenie na podstawę filtra - nawet juz kupiłem (dalej leży w paczce ) Dużo by pisać o możliwych kosztach ....... a co sie okazało .... jak to czesto w życiu bywa gumka przyczyna problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mała nieszczelność na dwóch przelewach !!! nic nie ciekło w normalnym użytkowaniu . Dopiero jak go długo kręciłem bo musiałem odpalić zaczęło ciut kapać . Może komuś się ten opis przyda . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Transit T 350
Silnik: 2402
Rocznik: 2005
|
kolego a sprawdzałeś ciśnienie na cylindrach duża opłata u mechanika za tą usługę nie wychodzi a naprawdę dużo powie.
po drugie układ naprawdę musi być szczelny w 100% procentach przekłada się to na spalanie na zanieczyszczanie środowiska i również ciężkim odpaleniem silnika . jak zapowietrzysz układ paliwowy a ty tam masz pewnie pompę delphi to ci będę dopiero współczuć ja raz w tdci miałem zapowietrzone to hohoh pół dnia odpowietrzania i nie tak chop siup |
|
|
|