![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
Zobacz wyniki ankiety: czy jesteś zadowolony z wyboru marki Ford | |||
jakie masz zdanie na temat samochodów marki ford przed zakupem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
jakie masz zdanie na temat samochodów marki ford po zakupie samochodu |
2 | 33.33% |
czy nadal bedziesz gustował w tej marce |
3 | 50.00% |
oceń zadowolenie w liczbie od 1 do 6 |
1 | 16.67% |
Głosujących: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Mikołaj
Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
|
![]()
witam około 2-3 miesiące temu kupiłem mk3 wszystko było ok zrobiłem nim w ciagu pierwszego miesiąca ok 2500km wszystko było w bardzo dobrym stanie
do kiedy nadeszła zmiana opon na zimowe, pojechałem do najbliszszego zakładu wymienić oponki .... nom przy okazji łozyska czy piasty nie znam sie na tym no i po wymianie opon i zalzeniu felg zaczeła mi bić felga z tyłu, no ok pojechalem kupiłem w miarę dogodnej cenie uzywane alusy... nie są złe widziałem jak wyważał mi je na wyważarce... no ale dalej zciąga i zaczeło bić koło w przodu z prawej strony i dale sciąga wczesniej byłem na stacji dzignostycznej zbadałem zawieszenie jak miałem stalówki... no zawieszenie ok, pozałożeniu alusów dalej ściąga i byłem na geometrii ustawil mi i wymienił lewą czesc drązka od układu kierowniczego nie znam się i mogłem trochę zmylic no ale go geometrii nadal sciaga niby hamulce są ok zawieszenie i geometria tez więc co moze być przyczyna? wiem ciśnienie powietrza ale aż tak by nie sciągało no i bije na kierownicy i czuć podczas jazdy ze bijeprawa strona moze nawet koło niewiem jak to wytłumaczyc... a i po zrobieniu ok 10-30km trasy bicie sie coraz bardziej sie nasila... niewiem co to moze być... czy podpowie mi ktoś co moze być tego powodem...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::average
![]() Imię: tomaz
Model: MONDEO
Silnik: TDCI 2,2 180KM 430NM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
pozniej zaloz stare kolo jak po zmianie nastare kola bedzie poprawa to wina nowych kol |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-05-2010
Model: Insignia 2013 ST BiTurbo 195 KM i było mondeo mk3
Silnik: 2.0 195 KM i 1.6 Pb 120KM
Rocznik: Suzuki SX4
|
![]()
Potwierdzam, miałem założone 1 koło z tyłu na przód - opona kierunkowa i zaczęło ściągać nawet na odcinku 3 metrów na placu lekko z górki na jałowym. Po zamianie kół jak ręką odjął.
|
![]() |
![]() |