Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zobacz wyniki ankiety: czy jesteś zadowolony z wyboru marki Ford
jakie masz zdanie na temat samochodów marki ford przed zakupem 0 0%
jakie masz zdanie na temat samochodów marki ford po zakupie samochodu 2 33.33%
czy nadal bedziesz gustował w tej marce 3 50.00%
oceń zadowolenie w liczbie od 1 do 6 1 16.67%
Głosujących: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-12-2012, 21:40   #1
mikolaj92ino
ford::amateur

Imię: Mikołaj
Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
Exclamation sciąga w prawo

witam około 2-3 miesiące temu kupiłem mk3 wszystko było ok zrobiłem nim w ciagu pierwszego miesiąca ok 2500km wszystko było w bardzo dobrym stanie
do kiedy nadeszła zmiana opon na zimowe, pojechałem do najbliszszego zakładu wymienić oponki .... nom przy okazji łozyska czy piasty nie znam sie na tym no i po wymianie opon i zalzeniu felg zaczeła mi bić felga z tyłu, no ok pojechalem kupiłem w miarę dogodnej cenie uzywane alusy... nie są złe widziałem jak wyważał mi je na wyważarce... no ale dalej zciąga i zaczeło bić koło w przodu z prawej strony i dale sciąga wczesniej byłem na stacji dzignostycznej zbadałem zawieszenie jak miałem stalówki... no zawieszenie ok, pozałożeniu alusów dalej ściąga i byłem na geometrii ustawil mi i wymienił lewą czesc drązka od układu kierowniczego nie znam się i mogłem trochę zmylic no ale go geometrii nadal sciaga niby hamulce są ok zawieszenie i geometria tez więc co moze być przyczyna? wiem ciśnienie powietrza ale aż tak by nie sciągało no i bije na kierownicy i czuć podczas jazdy ze bijeprawa strona moze nawet koło niewiem jak to wytłumaczyc... a i po zrobieniu ok 10-30km trasy bicie sie coraz bardziej sie nasila... niewiem co to moze być... czy podpowie mi ktoś co moze być tego powodem...?

mikolaj92ino jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-12-2012, 21:51   #2
koniecznyh
ford::average

Imię: tomaz
Model: MONDEO
Silnik: TDCI 2,2 180KM 430NM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: sciąga w prawo

Cytat:
Napisał mikolaj92ino Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam około 2-3 miesiące temu kupiłem mk3 wszystko było ok zrobiłem nim w ciagu pierwszego miesiąca ok 2500km wszystko było w bardzo dobrym stanie
do kiedy nadeszła zmiana opon na zimowe, pojechałem do najbliszszego zakładu wymienić oponki .... nom przy okazji łozyska czy piasty nie znam sie na tym no i po wymianie opon i zalzeniu felg zaczeła mi bić felga z tyłu, no ok pojechalem kupiłem w miarę dogodnej cenie uzywane alusy... nie są złe widziałem jak wyważał mi je na wyważarce... no ale dalej zciąga i zaczeło bić koło w przodu z prawej strony i dale sciąga wczesniej byłem na stacji dzignostycznej zbadałem zawieszenie jak miałem stalówki... no zawieszenie ok, pozałożeniu alusów dalej ściąga i byłem na geometrii ustawil mi i wymienił lewą czesc drązka od układu kierowniczego nie znam się i mogłem trochę zmylic no ale go geometrii nadal sciaga niby hamulce są ok zawieszenie i geometria tez więc co moze być przyczyna? wiem ciśnienie powietrza ale aż tak by nie sciągało no i bije na kierownicy i czuć podczas jazdy ze bijeprawa strona moze nawet koło niewiem jak to wytłumaczyc... a i po zrobieniu ok 10-30km trasy bicie sie coraz bardziej sie nasila... niewiem co to moze być... czy podpowie mi ktoś co moze być tego powodem...?
sprawdz czy sruby dokrecone

pozniej zaloz stare kolo
jak po zmianie nastare kola bedzie poprawa
to wina nowych kol
koniecznyh jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2012, 19:28   #3
marcinmg2
ford::average

Model: Insignia 2013 ST BiTurbo 195 KM i było mondeo mk3
Silnik: 2.0 195 KM i 1.6 Pb 120KM
Rocznik: Suzuki SX4
Domyślnie Odp: sciąga w prawo

Potwierdzam, miałem założone 1 koło z tyłu na przód - opona kierunkowa i zaczęło ściągać nawet na odcinku 3 metrów na placu lekko z górki na jałowym. Po zamianie kół jak ręką odjął.
marcinmg2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania