![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI 90 KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam
Mam irytujący problem mianowicie chodzi o rezonujący przedni zderzak, gdy go lekko docisnę pod tablicą rejestracyjną irytujący dźwięk znika. Nie miałem żadnej przygody typu stłuczka, wypadek lub nieuważny podjazd pod krawężnik, stało się tak po mrozach. Mam pytanie co podejrzewacie ? Czy puścił zatrzask? Jak się do tego dobrać ? I w jaki sposób jest mocowany zderzak w Focusie MK2? Dziękuję za pomoc Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Tam masz od dołu po lewej stronie wlotu powietrza, przymocowaną spinką do zderzaka i osłony dolnej chłodnicy kierownicę powietrza. Spinka puszcza i jest rezonans.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dzięki możesz podesłać tą ( link) spinkę? to bym kupił wcześniej
Dojście od góry da radę wymienić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Dojście tylko od dołu. Na szczęście dostęp prosty, wystarczy się schylić, część widać przez dolny wlot powietrza, wsuwając palce ustalasz wszystkie plastiki i od dołu spinasz wszystko spinką. Namiary na spinki nie dam bo oryginalna średnicy bodaj 7mm po prostu nie trzyma. Zastosowałem 8 mm z japończyków ( do takich mam nieograniczony dostęp), istotą jest spięcie zderzaka, płyty pod chłodnicami i kierownicy powietrza razem. Można posprawdzać pozostałe spinki, prawdopodobnie już nie trzymają należycie. Sprawdź również płytę pod silnikiem, ona też lubi hałasować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()