![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
Cześć,
Co prawda czytałem wielu artykułów na ten temat, ale chciałbym się upewnić. Otóż kupiłem auto z kratką i 4 siedzeniami, zarejestrowane jako ciężarowy. Nie potrzebuję rejestrować auta jako osobówki, 4 miejsca i kratka mi nie przeszkadzają. Moje pytanie brzmi: Czy mogę (i czy muszę spełnić jakieś dodatkowe wymagania) przerejestrować auto na siebie, tak by nadal był samochodem ciężarowym? Nie chcę odliczać VAT-u, brać faktur na paliwo, ani części. Na chłopski rozum wydaje mi się, że mogę to zrobić, no bo niby dlaczego chłop nie mógłby kupić sobie auta ciężarowego, ale prosiłbym o Wasze opinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
Nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: emil
Model: focus
Silnik: 1.6 zetec
Rocznik: 2003
|
ja tak samo kupiłem auto ciezarowe. tylko mi przeszkadza kratka ale potem z biegiem czasu ją usune legalnie. co do samej rejestracji to nie potrzebowali w urzedzie zadnych dodatkowych dokumentów. poprostu kupujesz ciezarowy i rejestrujesz cieżarowy.
Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 15-03-2013 o 17:00 |
|
|
|