![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-11-2011
Model: C-max
Silnik: benzyna 150KM
Rocznik: 2011
|
Witam.
Na wstępie zaznaczę, że z natury jestem spokojnym człowiekiem i uważam, że każdy ma prawo do błędów, ale... W lipcu 2011 odebrałem nowego Forda C-maxa w salonie Auto Boss w Bielsku Białej (bardzo fajny salon). Z uwagi na fakt, że zamówiłem samochód wyposażony w ksenony i brak możliwości skonfigurowania samochodu fabrycznie wyposażonego w światła led, zachęcony informacjami użytkowników z niniejszego forum udałem się do autoryzowanego salonu Forda Frank Cars w Częstochowie, gdzie za 1600,00 zł zamówiłem dedykowane światła led firmy MS DESIGN do ww. modelu. Czas oczekiwania dłużył się niemiłosiernie, jednak po ponad 4 tygodniach światła dotarły do salonu. Paczkę odebrałem, a następnie udałem się do autoryzowanej lakierni Forda w celu polakierowania plastików - niezbędnych do montażu świateł - pod kolor samochodu (oryginalnie zwykły czarny plastik). Po kilku dniach odebrałem polakierowane elementy i udałem się na montaż do salonu Forda. W czasie montażu okazało się, że ledy, a raczej plastiki nie pasują. Przysłano ledy do wersji samochodu bez świateł przeciwmgielnych. Nie dało się tego czsześniej zweryfikować, gdyż był to pierwszy przypadek montowania ledów do nowego C-maxa w salonie w Czewie. Zresztą na pierwszy rzut oka wyglądało, że wszystko będzie fajnie pasować. Cóż ponieważ do montażu konieczne było cięcie zderzaka, samochód został w salonie. Po 2 tygodniach dotarły rzekomo prawidłowe elementy. Okazało się, jednak że zaczepy w nich umieszczone są połamane, a więc do niczego nie potrzebne. Kolejne telefony do Ford Polska, gdzie temat stał się na tyle niewygodny, że mówiąc kolokwialnie zaczęto zlewać zarówno moją osobę jak również pracowników salonu w Czewie próbujących interweniować w mojej sprawie.Pomijam fakt, że dodzwonić się do Ford Polska (nie na infolinię, ale konkrety dział reklamacji) to jak trafić szóstkę w totka. Po kolejnych dwóch tygodniach dotarły dobre części i o dziwno wszystko było na swoim miejscu. Tak więc udałem się do lakierni w celu polakierowania nowych, pasujących do mojego egzemplarza plastików pod ledy. W połowie września samochód był gotowy (odebrałem go jako niekompletny z salonu wcześniej z uwagi na fakt, że stwierdziłem: lepiej niż stoi w moim garażu niż pod chmurką w salonie). Za utrudnienia otrzymałem w ramach rekompensaty od Ford Polska bony na 600 zł i darmowy przegląd. Na początku października samochód miał lakierowany zderzak w ramach gwarancji. Wtedy też zauważyłem, że jeden z ledów jest zaparowany. Kolejna reklamacja i bodajże w zeszłym tygodniu odebrałem 2 kolejne ledy. Niestety nie miałem czasu ich wymienić z uwagi na fakt, że samochód muszę odstawić na jakieś 4 godziny. Dzisiaj rano zauważyłem, że również drugi led jest zaparowany, a kiedy dojechałem do domu, światła przestały świecić w ogóle.... Tak więc w najbliższym czasie przymusowa wizyta w Fordzie i kolejna wymiana super świateł led MS DESIGN, które firmuje Ford Polska. Po tym jak zostałem potraktowany jak również po jakości oferowanych przez Ford Polska produktów z całą stanowczością ODRADZAM zakup opisywanych świateł led. Zresztą patrząc na to jak Ford Polska traktuje, a raczej zlewa swoich klientów to.... (sami sobie Państwo dopowiedzcie). Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-07-2010
Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018
|
Głupią politykę stosuje ford z ledami w c-maksie. Nie od dziś wiadomo że wiele osób będzie chciało coś takiego w standardzie którejś wersji wyposażenia lub choć jako dodatek. Nie można było zrobić drugiej wersji lamp? Jest kilka modeli aut których lampy są wyposażone w dzienne w postaci ledów. Taki trend, ładnie to wygląda i pasuje do większości aut. Nie trzeba wyważać otwartych drzwi, 1600 zł to całkiem sporo i można oczekiwać czegoś więcej.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
A najlepsze jest, że kosztują 2 razy więcej niż fabryczne ledy do np. Mondeo czy S-maxa.
Miałem pomysł zakupu ich, ale chyba odpuszczę. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-11-2011
Model: C-max
Silnik: benzyna 150KM
|
Panowie, w moim przypadku już nawet przebolałem tą cenę ( do tego 1600 zł należy jeszcze oczywiście doliczyć kwotę ok. 300 zł za lakierowanie elementów oraz bodajże 600 zł za montaż, a więc w sumie coś koło 2500,00zł) ale to co proponuje Ford swoim klientom w przypadku tych ledów to jakieś nieporozumienie. Już dzisiaj nie dam rady, ale jutro postaram się wrzucić zdjęcia wszystkich wadliwych części, które mi zostały po opisanych w pierwszym poście przejściach z tymi światłami. Zebrało się tego ładne pudło....
Nie wiem gdzie oni to produkują, ale powiedzieć o nich "made in china" to byłby zaszczyt.... Ostatnio edytowane przez Radzio1985 ; 20-11-2011 o 20:17 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Pozostaje czekać na FL i wtedy pewnie da się zamontować oryginalne albo kombinować z innych modeli np Mondeo, czy nawet Fiesty po przyszłorocznym FL.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2011
Model: C-Max Trend
Silnik: 1.6 ecoboost 150KM
|
dziwna jest polityka Forda z tymi ledami....
...brak świateł dziennych jest w ogóle bardzo dziwny, biorąc pod uwagę, że stają się na rynku standardem - nawet Kia Soul FL ma ledy w standardzie w wersji XL.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Wczoraj w Zgierzu oglądałem nowego forda C -Max przed sklepem.
Początkowo jak podjechałem myślałem ze to najnowszy ford S-Max bo przód, zwłaszcza lampy dzienne led podłużne takie same ale jakby troszkę inne nadwozie też podobne i kokpit w środku nowego c maxa tył uniesiony do góry no śliczny zwłaszcza w granatowym lakierze metaliku.Autko pachniało nowością Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli są już ładne podłużne ledy ORI.do c max. takie same jak w S- Max.
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-06-2011
Model: Grand C-Max
Silnik: 1,6 Duratec 125 KM
|
Mogłeś strzelić jakieś fotki.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
A może miał numery PO?
To nie mógł być mój, bo nie mam ledów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale lakier mam granatowy i codzienne przejeżdżam przez Zgierz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A te ledy to gdzie były, pod halogenami jak na zdjęciach powyżej, czy nad jak w S-maxie? Może czas podjechać na brzezińską. A tak swoją drogą to LEDy MS Design zniknęły z katalogu akcesoriów dla C-maxa i jest opis, że dilerzy posiadają wiele modeli i prośba o kontakt. Może powodem była słaba jakość. Fakt z przodu S po FL i C maxy są bardzo podobne. A nowością to Fordy długo pachną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez boncio ; 09-03-2012 o 16:40 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Szczegółów nie zapamiętałem czy pod czy nad ,lub po środku, ale to były duże podłużne lampy takie jak na moim awatarze.
Napewno to nie były dokładane lampy- tyko ori. podeszłem do auta i obejrzałem go wokoło , Być może jest to nowe auto waściciela kwiaciarni przy ul .Gałczyńskiego/Bazylijskiej na przeciw piekarni , bo wiem że miał ostatnio nowego GALAXY.
|
|
![]() |
|
|
|