![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: patryk
Model: Fiesta mk4 , mondeo mk3
Silnik: 1.25 benzyna+lpg ,1.8 benzyna +Lpg
Rocznik: 1998,2001
|
Witam !, mam problem z moją fieścinką od dłuższego czasu a mianowicie mam mokry prawy wahacz , a z niego ścieka czerwony olej , jest on czysty więc myślę że jest to od wspomagania , czy moja diagnoza jest trafna ? jeżeli tak gdzie dalej szukać winnego
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, ale skoro potrzebujesz potwierdzenia, to odpowiadam: Biorąc pod uwagę prawa fizyki, ze szczególnym uwzględnieniem prawa grawitacji, winowajcy powinieneś szukać powyżej prawego wahacza, gdyż pod nim nie znajdziesz niczego interesującego, a ponadto (biorąc pod uwagę cytowane prawo grawitacji), olej do góry nie kapie...
Niestety nigdy nie miałem Fiesty i nie jestem w stanie bliżej sprecyzować, czy nad owym prawym wahaczem znajduje się pompa wspomagania, czy też przekładnia kierownicza. Dla pewności sprawdź jeszcze poziom płynu hamulcowego, bo jego kolor też bywa czerwony.
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2002
|
U mnie było podobnie. Maglownica jest do uszczelnienia lub do wymiany tak powiedział mi mechanik. Jednak odbierając auto ucieszyłem się, gdyż okazało się że maglownica jest dobra tylko jakiś przewód puścił.
|
|
|
|