Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-11-2013, 10:57   #1
dudi83
ford::amateur

Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
Domyślnie Fotel kierowcy Hatchback vs Kombi

Dzień dobry wszystkim. Mam pytanie odnośnie fotela kierowcy. Pękła mi rurka z tyłu tego fotela w związku z czym jest on niestabilny i muszę go wymienić. Na allegro znalazłem gościa sprzedającego fotel kierowcy do Focus Mk2 kombi, ale sam posiadam Hatchbacka. W związku z tym pytanie - czy ten fotel będzie pasował do mojego auta? Auta są z tego samego rocznika.

Odpowiedź teoretycznie jest prosta (tak), ale wolałbym się upewnić i usłyszeć ją od specjalisty.

Pozdrawiam.

PS. Może ktoś z forumowiczów posiada taki fotel i chciałby go sprzedać? Jestem otwarty na propozycje.

@ Andrzej

Dziękuję za odpowiedź.

Ostatnio edytowane przez dudi83 ; 07-11-2013 o 12:54
dudi83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2013, 12:11   #2
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Fotel kierowcy Hatchback vs Kombi

przednie fotele są jednakowe, różnica występuje tylko w kanapie z tyłu.
Stary 07-11-2013, 18:25   #3
wilmar
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus, były: mk1, mk2
Silnik: były:1.8TDDI 1.6 tdci
Rocznik: były:2000, 2006
Domyślnie Odp: Fotel kierowcy Hatchback vs Kombi

Cytat:
Napisał dudi83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień dobry wszystkim. Mam pytanie odnośnie fotela kierowcy. Pękła mi rurka z tyłu tego fotela w związku z czym jest on niestabilny i muszę go wymienić. Na allegro znalazłem gościa sprzedającego fotel kierowcy do Focus Mk2 kombi, ale sam posiadam Hatchbacka. W związku z tym pytanie - czy ten fotel będzie pasował do mojego auta? Auta są z tego samego rocznika.

Odpowiedź teoretycznie jest prosta (tak), ale wolałbym się upewnić i usłyszeć ją od specjalisty.

Pozdrawiam.

PS. Może ktoś z forumowiczów posiada taki fotel i chciałby go sprzedać? Jestem otwarty na propozycje.

@ Andrzej

Dziękuję za odpowiedź.
witam serdecznie, u mnie tą rureczkę spawałem, było trochę zabawy ok 1,5h , demontaż fotela prosty, trochę zabawy z rozebraniem, (potrzebny duży torx - jak pamiętam) spawanie 3min, lekkie podmalowanie i montaż. pozdrawiam M.
wilmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania