![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciek
Model: S-Max
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie dziwnego basowego dźwięku gdy samochód jedzie pod wyższym obciążeniem albo prawie zawsze przy 2500obr dźwięk jest nie słyszalny podczas postoju. Natomiast na postoju słychać jakby delikatne świszczenie myślę że turbiny nie było tego wcześniej wiec nie wiem czy to coś poważnego. Dziękuje za pomoc Maciek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Może masz przedmuch na rurze od turbo. Jak mi kiedyś się rura przy kolektorze ześlizgnęła to jak WRC buczał przy dodawaniu gazu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-05-2012
Model: Ford S Max
Silnik: 1,8
Rocznik: 2008
|
Też mam ten silnik i taki dŹwięk zwłaszcza na 4 i 5 przy ponad 2500 tys obr. Narazie nic z tym nie robie , nie dzieje się nic więcej .
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciek
Model: S-Max
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
Witam.
lucas4891 brak jakichkolwiek przedmuchów sprawdzone. Ale stawiam na turbinę. W niedługim czasie wrzucę dźwięk. Byłem troszkę zajęty dostawieniem Eberspracher, alarmu Defa i nowego radyjka w miejsce fabrycznego z Navi i kamerką cofania. Na dodatek wysypała się dwumasa wiec wymieniłem razem ze sprzęgłem. Teraz będzie troszkę czasu to się zajmę tym irytującym buczeniem. Pozdrawiam Maciek |
|
|
|