![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: FOCUS MK 2 LIFT
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Wymieniał ktoś końcówkę tego węża nr 2 jak tak to proszę mnie oświecić...
Poprzedni właściciel musiał tą białą spinkę uszkodzić przez co samochód się zapowietrzał po wymianie filtra po czym to ustało.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
§23 ![]() Ostatnio edytowane przez HajerŚląsk ; 27-03-2015 o 20:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Prosze o poprawienie tytułu tematu, na bardziej konkretny, zgodnie z regulaminem Forum.
|
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
bardzo proszę o pomoc
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
![]()
Ale jaką pomoc trzeba wymienić końcówkę albo cały odcinek przewodu trzeba to kupić i po sprawie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
![]()
ja przerabiałem ostatnio ten problem. Polecam kupic w sklepie motoryzacyjnym gumowęgo węża na metry i zmienic przewody od pompy do filtra i od filtra do baku, założyć zwykłe opaski sciskowe i po spawie. Moj teraz chodzi idealnie a zapowietrzał się przez te szybko złączki. W nich są oringi które mogą byc w słabej kondycji. Samych koncowek nie kupisza a nowe przedwody tylko serwis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Właśnie że kupiłem złączkę tylko niewiem jak się dorwać do tego przewodu. Obawiam się że to jest robione na ciepło... W serwisie ten odcinek jest horrendalnie drogi...
Przemek a ten gumowy przewód będzie pracował w wysokiej temp. przecież, po co wymieniac od baku do filtra? edit Opanowe, kolega Przemek dobrze doradził i tak zrobiłem dodatkowo przy następnej wymianie filtra mam zamiar zamontować zaworek zwrotny aby ograniczyć zapowietrzanie do minimum....
§23 ![]() Ostatnio edytowane przez HajerŚląsk ; 04-04-2015 o 22:43 |
![]() |
![]() |