![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
|
Witam!
Czy ktoś z posiadaczy w/w Fiesty 1.4Pb spotkał się z "syczeniem" podczas dodawania gazu ? Ciężko mi to dokładnie opisać - przy dodaniu gazu słychać syk powietrza, tak jak gdyby coś gdzieś było nieszczelne (?). W momencie tegoż właśnie syczenia ( krótka chwila ) obroty nie idą w górę. Brak błędów/ włączonych kontrolek itp. Jakieś pomysły skąd się to może brać ? Dziękuję i pozdrawiam!
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford Fiesta 1.4 automat
Silnik: 1.4 titanium
Rocznik: 2011
|
Mam taki samochód tyle że 2011 i w autoamcie, ale u mnie takie coś nie występuje. Dla mnie nie jest to wada elektroniczna dlatego nie pokazuje błędu na komputerze. Nie czekaj na nic tylko udaj się do serwisu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
|
Wczoraj było ok.
Dzisiaj podczas powrotu do domu zwróciłem na to uwagę. Serwis jutro z rana :/ Aktualizacja: Problemu nie ma - mechanik zobaczył, posłuchał i powiedział,że to normalne zachowanie w momencie nagłego dodawania gazu. Przepustnica się otwiera i słychać syczenie. Przy wolnym dodawaniu gazu efekt nie występuje. Najwidoczniej nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. Chociaż i tak wydaje mi się to trochę dziwne, bo w żadnym innym samochodzie aż tak tego nie było słychać, jeżeli w ogóle to występowało. Czy ktoś może to ewentualnie potwierdzić/przetestować u siebie ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przepraszam za zamieszanie.
Ostatnio edytowane przez Mr_K ; 16-12-2013 o 17:26 Powód: Sprawa wyjaśniona przez mechanika. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Ja mam 1,4 od 2009 roku i nigdy nie słyszałem jak i nie miałem takich objawów jak opisałeś. Małżonka też mi nic nie zgłaszała. Wciśniecie gazu = natychmiastowy wzrost obrotów.
Ale jeszcze posłucham w weekend. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-12-2009
Model: Ford Mondeo/Ford Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI/1.25 16V
Rocznik: 2013/2011
|
Syczenie słychać z zewnątrz. To normalny objaw.
|
|
|
|