![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-08-2011
Model: Transit
Silnik: 2,5d
Rocznik: 1995
|
Witam serdecznie.
Posiadam Transita z 1995 roku z radiem oryginalnym ford 2000,które podlaczone jest na 2 wtyczki. Teraz zakupiłem nowsze model 2006,które posiada złącze iso i jest problem. Najzabawniejsze ,że oba przestały grać..W tym nowszym świeci się tylko czerwona dioda pod zdejmowanym panelem (miga). Może ktoś będzie w stanie coś podpowiedzieć. Pozdrawiam Zdzichu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
W czym pomagać? - nie ma żadnej filozofii => w aucie są złącza Ford, do tego podpinamy redukcje Ford <-> ISO i ma działać W oryginalnej kostce powinieneś mieć a) masę b) trzy plusy - na stałe - od kluczyka - od podświetlenia zegarów Sprawdź czy są dwa pierwsze plusy i masa => może spalony któryś bezpiecznik 2) Wystarczyło kupić radio Ford typ 2006 ze złączami Ford i nie byłoby problemu pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 12-10-2013 o 19:06 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-08-2011
Model: Transit
Silnik: 2,5d
Rocznik: 1995
|
dzieki za dpowiedź.A który bezpiecznik może za to odpowiadać?
w oryginalnej kostce mam 6 przewodów-1 kostka zasilająca a w drugiej mam 4. Ostatnio edytowane przez zdzichu558 ; 12-10-2013 o 19:15 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
A czy sprawdziłeś czy jest prąd we wtyczce? Nie wiem który bezpiecznik ALE szkoda szukać bezpiecznika jeśli nie wiemy czy prąd jest czy nie (we wtyczce) Trzeba stopniowo sprawdzać i eliminować => sprawdzam wtyczkę i jeśli nie ma prądu to szukam bezpiecznika pozdrawiam
|