Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-08-2013, 19:49   #1
zaba-301
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie silnik odpala na 2 sekundu i gasnie

Witam.Mój problem z mondeo 2.0 tdci/115km 2003 (168000 km)polega na tym iz auto odpala na 2 sekundy i gasnie.I tak cyklicznie. Kontrolka od immo w zegarku po przekreceniu kluczyka gaśnie. Po podpięciu pod komputer wykazuje błąd P0335 czujnik A położenia wału korbowego.Wymieniłem czujnik na nowy i nadal to samo.Podmieniłem czujnik wałka rozrządu, to samo. Wykonałem osobno instalacje od tych czujników do komputera lecz nadal to samo.Dzisiaj podmieniłem sterownik silnika ( pod zderzakiem) i nadal to samo.Auto odpala ,gaśnie i za każdym razem jeden i ten sam błąd czujnik położenia wału.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Układ paliwowy odpowietrzony,ciśnienie na listwie podczas odpalania w granicach 350 bar,EGR rozłączony od kolektora ssącego,wtryski sprawdzone ,nadal to samo.
Jedno co zaobserwowałem i mnie to mocno zastanawia to jak rozłączę czujnik wału auto nie chce nawet na chwile odpalić,ta sama sytuacja jest po odpięciu czujnika wałka rozrządu, po podpięciu dwóch czujników pali na dotyk lecz tylko na 2 sekundy.
Proszę o jakieś podpowiedzi bo już od tygodnia z nim walczę i powoli się poddaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

zaba-301 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2013, 20:39   #2
steell
ford::professional

Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
Domyślnie Odp: silnik odpala na 2 sekundu i gasnie

Może się mylę ale sprawdź czy nie przeskoczył rozrząd o jeden ząbek, na łańcuchu?

Przy odłączonym lub nie sprawnym którymś z czujników nie odpali, nawet nie kichnie.
Stary 01-08-2013, 21:07   #3
Mariusz

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Sprawdź, czy po wymontowaniu czujnika wału na jego "czółku" nie masz opiłków metalu.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

668855686

Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 01-08-2013 o 21:47
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2013, 19:15   #4
tomanb
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI 130KM
Rocznik: 2004

skoro komp tam pokazuje to tam szukaj. czujnik może być w porządku ale spróbuj prześledzić wiązkę z kostki, może jakaś przerwa
tomanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2013, 19:27   #5
Mariusz

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
Napisał tomanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skoro komp tam pokazuje to tam szukaj. czujnik może być w porządku ale spróbuj prześledzić wiązkę z kostki, może jakaś przerwa
a autor wyraźnie napisał i to kilka miesięcy temu:
Cytat:
Napisał zaba-301 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
......Wykonałem osobno instalacje od tych czujników do komputera lecz nadal to samo.Dzisiaj podmieniłem sterownik silnika ( pod zderzakiem) i nadal to samo.......(

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania