![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-03-2008
|
Witam, piszę tutaj po raz pierwszy. Moje pytanie dotyczy oryginalnego zestawu głośnomówiącego, otóż mam taki zamontowany w samochodzie. Elektryk przejrzał mi cały układ i brakuje tylko uchwytu na telefon z kablem. Przeglądałem różne uchwyty ale one są do telefonów już dość starych. Pytanie moje jest następujące: czy do modułu który posiadam jest jakaś przejściówka aby można było komunikować telefon przez bluetooth lub ewentualnie kabel aby podłączyć telefon i korzystać z tego zestawu głośnomówiącego. Nadmieniam że mam telefon Nokie 6300.
Pozdrawiam Kalorak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
do nowych telefonów raczej nie ma już podstawek podłączanych kablem, wszystko leci przez BT...
|
|
|
|
#3 |
|
|
Witam, minęło trochę czasu od napisania pierwszego postu, ale temat męczy mnie dalej.
Czy do tego zestawu który posiadam jest może jakiś adapter lub możliwość podłączenia BT? Gdzieś zasłyszałem, że podobno można przerobić centralkę którą mam lub okablowanie i dołączyć do niej BT? Podobno przerabia się to dokładając do nie zestaw nokii ck-7w? Pozdrawiam Kalorak |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI 140/195 KM 349/404 Nm
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Przeglądnołem garaż i mam taki zestaw z poprzedniego samochodu, muszę porozmawiać z elektrykiem czy mi zainstaluje bo nie mam żadnej instrukcji obsługi. A mam jeszcze pytanie czy wyświetlacz który jest w zestawie trzeba montować czy może być bez niego? Jeśli masz z wyświtlaczem to gdzie go najlepiej zamontować? Jeszcze pytanko odnośnie instalacji masz podłączenie przez centralkę która jest na wyposażeniu zestawu zamontowanego w samochodzie czy bezpośrednio do radia?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI 140/195 KM 349/404 Nm
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-03-2011
Model: ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI 130KM GHIA
Rocznik: 2004
|
Witam
Mam zestaw głośnomówiący fabryczny, brak oznaczenia na podstawce? Czy ktoś może wie jaki telefon pasuje do tego zestawu? Radio CD6000 Ostatnio edytowane przez jaro42 ; 12-06-2011 o 19:22 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Prawie Moderator...
|
to nie jest fabryczny zestaw, przynajmniej nie forda... wygląda mi na siemensa...
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-03-2011
Model: ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI 130KM GHIA
Rocznik: 2004
|
Można coś bliżej?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Prawie Moderator...
|
po prostu któryś tam wcześniej właściciel auta chciał mieć zestaw głośnomówiący i zakupił zestaw dedykowany do telefonu jaki posiadał i zamontował. W aucie powinny znajdować się elementy: uchwyt do telefonu z konektorem do anteny zewnętrznej, antena zewnętrzna, mikrofon, ewentualnie jakiś przycisk sterujący i głośnik, chyba, że zestaw został podłączony pod radio i głośniki w aucie. To nie jest fordowski zestaw. Te złącze u dołu to do transmisji danych z centralką i łądowanie, a ten u góry, to właśnie złącze anteny zewnętrznej. Albo kup sobie telefon pasujący do uchwytu, albo wywal to wszystko i kup jakiś zestaw BT (np Nokia CK-7W). Twój wybór. Można też drożej, ale będzie fabryczne BT, ale o tym jest już w temacie w dziale audio co kupić i jak podłączyć.
|
|