![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2011
Model: Mondeo III
Silnik: 2.0 TDCi 115 KM
Rocznik: 2002
|
Witam,
W tym tygodniu zauważyłem w swoim Mondeo wyciek płynu chłodzącego z chłodnicy. Podjechałem do znajomego mechanika, żeby ogarnął sprawę i okazało się, że sprawa jest poważna, i muszę wymienić całą chłodnicęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W związku z tym mam pytanie - jako że nie szastam gotówką ostatnimi czasy, co sądzicie o chłodnicach używanych albo no-name z allegro? Da radę na nich pojeździć, chociaż trochę? Przykładowo: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Szukałem też trochę po sklepach motoryzacyjnych w poszukiwaniu markowych, ale mimo wszystko tańszych modeli, np tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Znacie tę firmę KAGER? W ogóle kupował ktoś w tym sklepie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Proszę o opinie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-01-2011
Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006
|
Kager jest w miarę dobry. Co do używek to loteria. Musisz znaleźć dobrego sprzedawce najlepiej bez żadnych negatywów. Mógłbym cie poratować ale akurat do benzyny już sprzedałem. I póki co nie będę miał.
Znam kilka osób min. pracowników szrotu największego na lubelszczyźnie. Jeśli nie kupisz nic to wyślij mi PW prześle Ci nr telefonu do nich. będziesz mógł się na mnie powołać, ceny niższej nie dostaniesz ale za to pewność że nie dostaniesz syfu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-10-2008
Model: MDO był
Silnik: Should Be Higher
Rocznik: 200?
|
Bierz nówkę, a Kager to dobra firma.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 2005
|
Jeśli zastanawiasz się nad nową czy używką, to tylko nowa. Niech zgadnę twoja rozciekła się na zgrzewach?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, tak też myślałem... Chyba po prostu przeboleje już ten wydatek i kupię w sklepie, bo jakimś specem z motoryzacji nie jestem, wiec kupowałbym trochę kota w worku.
@Bobekman, tak, z tego co mówił znajomy to rozszczelniła się na zgrzewach... zamówię dzisiaj kagera na tym [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , mam nadzieję że wszystko będzie ok, jakby coś to będę się odzywać. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
przy takich cenach nowych nie wiem czy warto uzywana....
A kager to troche taka marka pakowacz, tania linia produktów dla foty. Nie wszystko robia sami. Wiekszosc to czesci robione dla niech przez roznych producentow i tylko markowane przez nich. A jakosc rozna, zalezy na co sie trafi i co sie kupuje. Chlodnice ponoc maja dobre.
|
|
|
#7 |
|
|
Mały update - zamontowałem w końcu chłodnicę kagera, tą z pierwszego linka - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jak na razie sprawuje się b. dobrze, choć jakość będzie można ocenić jak auto trochę już pojeździ. Sklep też calkiem spoko, odebrałem osobiście w warszawie. także dzięki za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 115km
Rocznik: 2004
|
cześć, z ostatniej trasy wróciłem lawetą, grr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. + zabiłem ogromnego lisa który rozwalił mi chłodnicę i intercooler. Mam mondka 2.0TDCi 115km, skrzynia automat, zauważyłem, że niektóre chłodnice są tylko do skrzyni manualnej, czym one się różnią?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI