![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: V
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1998
|
Witam, dziś próbowałem się uporać z brakiem świateł cofania i zauważyłem dwie dziwne rzeczy. Jedna to przy samym wale wychodzą 2 kabelki które są urwane a druga rzecz to przy rozszerzeniu skrzyni wystaje złącze 2-pinowe i podejrzewam że to jest ten czujnik lecz jest on nie podłączony a kostki nigdzie nie widzę. I tu jest moje pytanie o co tu chodzi?
Żeby nie robić następnego tematu napiszę tutaj. Zauważyłem pod maską od strony kierowcy tam gdzie wychodzą kable z kabiny że jet tak jakby jakieś złącze czy coś i czy to gdzieś nie powinno być podpięte? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Transit Mk5 FT100, Transit Mk6 Euroline
Silnik: 2.5 Di 76KM, 2.0 tdci 125KM
Rocznik: 1996, 2004
|
To bliżej wału, to są kabelki od magnesika wysyłającego sygnał do elektrycznego prędkościomierza.
To przy rozszerzeniu skrzyni to jest czujnik świateł cofania. Wtyczka pod maską to jest chyba kabel złącza testowego dla układu świecy płomieniowej (też mam, ale pewny nie jestem).
|
|
|
#3 |
|
|
ok, a co ja mam teraz zrobić skoro czujnik jest ale nie ma do niego kabelka?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Wpierw może sprawdź (np miernikiem) czy włącznik cofania zwiera styki przy załączonym wstecznym.
Wtyk radzę kupić u rozbieraczy Transitów sprzedających je na części - typu Transit Center itp. Licznik ci działa? Wtyk w kabinie raczej wygląda na wtyk do podgrzewanej przedniej szyby. Do świecy był inny (dwu pinowy), chyba że zmienili...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 31-10-2013 o 16:21 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
licznik mi nie działa, a co?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Bo Maciek ci napisał:
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
|
na linkę ale nie działa
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: transit 2.5 td
Silnik: 2.5 td
|
Witam.
Wtyk do kontroli świecy płomieniowej jest płaski dwu pinowy - nr 1 na zdjęciu. W moim osiołku z licznikiem z obrotami silnika wtyk od obrotów umiejscowiony jest w alternatorze - nr 2 na zdjęciu. Takiej wtyki jak pokazujesz u mnie nie ma i być może był rzeczywiście do podgrzewanej szyby. Pozdrawiam 2tran.jpg Ostatnio edytowane przez apus ; 31-10-2013 o 19:22 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jak będę miał ten wtyk to jak mam poprowadzić kabel(skąd dokąd)?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Jeden przewód powinien iść ze skrzynki bezpieczników (nie mam opisu twojego modelu, ale prawdopodobnie bezpiecznik nr 7, wiszą na nim jeszcze światła stopu), drugi przewód idzie do wiązki tylnych świateł. Ale moim zdaniem gdzieś tam musi wisieć ta wiązka, nikt jej przecież nie wyciął w 100%.
|