![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: MK3 Transity
Silnik: 1,8 125km
Rocznik: 2001
|
![]()
Ford Kuga 2,5 Plug in
A więc koledzy mam problem z Kugą 2021 rocznik auto po dzwonie naprawione poskładane pali jezdzi , wszystko działa żadnych błędów w sterownikach nie działa mi collision alert i tempomat aktywny, radar byl wymieniany na uzywany z calym.pasem.przednim wszystko zamontowane fabrycznie , nie mogę znaleźć w forscanie opcji jakiejś kalibracji tego radaru , komputer radar widzi bo generuje błąd po jego odpięciu, w blokach niema osobnej zakładki ccm czy podobnie jak nap w Edku , wszystkie opcje w modułach jakie znalazłem zaznaczone są prawidłowo , może któryś z kolegów podpowie gdzie szukać w forscanie kalibracji tego modułu lub ma jakiś pomysł co może być nie tak , błędów zero więc niemam za bardzo żadnych wskazówek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
![]()
Moduł nazywa się C-CM (Cruise Control Module).
Najpierw potrzebny będzie chyba Relearn dla tego modułu z menu "Configuration and Programming" (scalak). Sama kalibracja jest w "Service Functions" (klucz): ccm.jpg Tu ktoś z fordescape.org zamieścił link do procedury wymiany tego modułu, więc możesz sprawdzić, czy masz mniej więcej ok: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A tu jest wątek na ten temat, z podpowiedziami, co w którym momencie podczas kalibracji robić lub nie robić, żeby nie jeździć na darmo: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Aha, a jak będziesz miał jeszcze jakieś problemy, to może nie warto trzymać numerów błędów w tajemnicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez teiksef ; 12-12-2024 o 00:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez ulter81 ; 12-12-2024 o 10:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
![]()
Naprawdę się staram: "komputer radar widzi bo generuje błąd po jego odpięciu"
Na nie pokazywanie modułu rozwiązaniem może być usunięcie profilu i zaczytanie Forscanem wszystkiego od nowa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
|