![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Grand C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2014
|
Witam,
Wszystkich forumowiczów - dawno mnie tutaj nie było (mineły dwa latka od kiedy zarżnąłem silnik w FOCUS MK2 1.6 tdci 90KM) ale chęć posiadania FORDA powróciła z okazji tzw. Kratki. Dzisiaj zamówiłem Forda Grand C-Max 1.6 TDCI 115KM TREND i wszystko byłoby pięknie poza nurtującym mnie pytaniem na które niestety nie uzyskałem odpowiedzi od FORD. A mianowicie: Czy przy wyborze auta 5 osobowego bez dodatkowych siedzeń w wersji GRAND TREND środkowy fotel 2 rzędu siedzeń też ma możliwość schowania go w siedzeniu prawym - np. aby przewieść narty i 4 osoby Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Andrzej |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-11-2007
Model: Grand C-max
Silnik: 1,6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2013
|
Witam,
Kolego w wersji 5 osobowej Titanium środkowy fotel się chowa. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie mimo wersji Trend |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: S-Max Trend
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
W salonie w Gdańsku stał Grand C-Max w wersji Ambiente, 5-osobowy i tam też fotel się chował. Więc w Trendzie raczej inaczej nie będzie - chyba że ostatnio Ford coś pozmieniał.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dziękuje bardzo za odpowiedz - bardzo mnie to cieszy. A czy któryś z kolegów ma i użytkuje Granda w wersji 115KM? i jak to jeździ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-05-2013
Model: Grand C-Max
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
|
Ja użytkuję.
Jeździ bardzo przyjemnie - ale to kwestia odczuć więc wszystko zależy od tego z czego się przesiadasz i czego oczekujesz. Moja żonka po przesiadce z Corsy 125KM trochę narzekała ale się przyzwyczaiła. Jak dla mnie od początku ten silnik najbardziej pasuje do rodzinnego charakteru tego auta, cieszy mnie lekkość z jaką przyśpiesza pomimo masy, aczkolwiek wgniatania w fotel się nie spodziewaj. Spalanie około 6ltr/100km |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witam,
Dziękuje za odpowiedź, Przesiadam się z Nissana Note 1.6 110KM (spalanie średnie ok. 6-7 L/100; autostrady tempomat 150km/h = 8,5L/100) - trzeba przyznać jest to super silnik do tego autkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale wcześniej posiadałem FOCUS MK2 1.6 TDCI 90 KM (spalanie średnio 6L/100)i także byłem bardzo zadowolony z osiągów. |
|
|
|