![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013
|
Czesc.
Zamierzam troche wydobyc wiecej dźwieku z ukladu wydechowego. Prawdopodobnie stanie na Milltek'u. Chciałbym żeby nie był dźwiek męczacy. Do tego modelu maja 3 wydechy: 1-z 1 tlumikiem(nie rezorowany). Na bank za głośny 2-z 2 tłumikami(pół rezonowany) 3-z 3 tłumiakmi (rezonowany) Zastanawiam sie pomiedzy 2 a 3. Znalazłem filmik w necie jak to mniej wiecej brzmi. Porownanie serii, rezonowanego i pół rezonowanego. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Na codzień głośność mi nie bedzie przeszkadzać ale nie weim jak ten pół rezonowany może zachowywać sie w tzw. trasie. Niby dużo ich nie ma, ale jednak są. Czekam na porady. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013
|
Zdecydowałem sie na Millteka.
Gdyby się ktoś kiedyś zastanawiał to pół rezonowany Millteka nie jest męczacy. Głośniejszy niż seria, ale przy stałej predkości nie jest męczący, nie buczy czego sie obawiałem. |
|
|
|