![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL
Silnik: 2.0 Duratec-HE 145KM
Rocznik: 2010
|
Pytanie moje jest takie: mam s-maxa z końca 2010 roku po lifice i zauważyłem dzisiaj że:
klamry na pasach bezpieczeństwa z przodu nie mają ograniczników tylko takie dodatkowe zaszycie na których się zatrzymują jeśli nie są zapięte, w 3-cim rzędzie mają te klipsy na których się zatrzymują, natomiast w drugim rzędzie klips jest tylko na pasie z lewej za kierowcą natomiast na prawym fotelu nie ma i klamra opada na sam dół, jak to jest u Was? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Nie opada. Są klipsy.
|
|
|
#3 |
|
|
Ok teraz jeszcze myślę żeby przyglądnąć się lepiej może ten nit odpadł.
Edit: Faktycznie powinny być wszędzie, tam gdzie nie ma został ślad. Trzeba będzie dokupić. Ostatnio edytowane przez kleryk ; 30-04-2015 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wiesz co pewnie tak bo jak pisałem wyżej przyglądnąłem się i jest ślad widocznie słabe te nity.
Najgorsze że nie sprawdziłem sobie wcześniej i dzisiaj w trasę zapakowałem 7 osób a w 3 rzędzie z lewej strony zepsute mam zapięcie pasa i klamra od razu wyskakuje. Druga sprawa ledwo wyjechałem z miasta a tu jakiś bażant lub podobne mi wyleciał spod lasu i pękło mocowanie zderzaka koło prawej lampy oraz osłona nad chłodnicą ;-( Niby nie duże zniszczenia ale auto mam niecały miesiąc i boli. |
|
|
|