![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI 115 KM
Rocznik: 2003
|
Witam mam c-maxa 10.2007 r 2.0TDCI 136 km 146 tys przebiegu. Podczas jazdy na biegu słychać klekotanie,trykanie,chrobotanie tak bym to określił na biegu jałowym tego nie ma, czy to może być krzyżak półosi lub przegub wewnętrzny? Pod spodem prawą półosią poruszałem przegubami wydaję się być ok natomiast z lewej strony przegub wydaje się delikatnie podejrzany czy to mogą być objawy właśnie tego przegubu budą przy przyśpieszaniu nic nie telepie ani nie bije. Jak ewentualnie sprawdzić ten krzyżak da się to zrobić na aucie bez wyciągania półosi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
Wiem że to inny model, ale trykotanie i klekotanie to często używane słowo w opisie dźwięku.
Poczytałeś troszkę? Masa tematów. Może to coś pomoże? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez RedFord ; 04-07-2014 o 17:12 |
|
|
|