Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Ka
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-09-2014, 10:03   #1
akutom82
ford::average

Model: Grand C Max
Silnik: 1.6 Ti VCT 125
Rocznik: 2012
Domyślnie Gaśnie po zapaleniu świateł

Witam
Mam taki problem z kaczką. Po odpaleniu obroty falują schodzą nisko i auto gaśnie. Trzeba trzymać nogę na gazie. Dodatkowo po zapaleniu świateł auto również się wyłącza co może być przyczyną?

akutom82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2014, 10:37   #2
wtomeks
Zablokowany

Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
Domyślnie Odp: Gaśnie po zapaleniu świateł

elektrozawór biegu jałowego, zwanym potocznie krokowcem. Lewe powietrze, nie palenie na któryś cylinder itp itd
wtomeks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2014, 14:38   #3
GracKa
ford::advanced

Imię: Gracjan
Model: Ford KA/W210
Silnik: 1.3 Endura-E
Rocznik: 1997

Tak , trzeba wykąpać ten zawór i można przepustnice przetrzeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

YYYYYYYYYYYYY......... takich teoretyków jak ten na dole to są MILIJONY.

A kto próbował ten wi .. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez GracKa ; 13-09-2014 o 22:08
GracKa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2014, 23:05   #4
wtomeks
Zablokowany

Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001

zazwyczaj mycie go już pomaga jak umarłemu kadzidło. może gram lepiej ale często nic nie daje.
wtomeks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-10-2014, 20:01   #5
akutom82

Panowie nadal nie uporałem się z problemem. Wygląda to tak. Ostatnio skręciłem sobie w pewną drużkę która była lekko pod górę. Redukuje na drugi bieg, ja mu daje gazu on obroty w dół i chce gasnąć. Dopiero jak zrzuciłem na luz dodałem gazu i z powrotem wrzuciłem bieg zaczął normalnie jechać. Znajomy twierdzi że krokowy jest dobry ale ja już sam nie wiem co o tym myśleć.
Stary 15-10-2014, 06:24   #6
MarioNor
ford::beginner

Model: Focus Trend
Silnik: 1.6 :(
Rocznik: 2001

Podjedz gdzies do mechanika, pokaz mu co jest grane, dasz mu ze 20 za diagnoze, moze on ci cos powie.
Auto chodzi na wszystkie cylindry? Mi ostatnio cewka zaplonowa padla i chodzil na 3 cylindry to moc i spalanie masakra.
Teraz ma nowa cewke i zadna gorka mu nie straszna na 5 biegu jedzie i nie zwalnia.
Dodam ze w norwegii tu gdzie jestem wzniesienia maja co chwile po 7-8% i ka jak jest w 100% sprawne daj sobie dobrze rade Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MarioNor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2014, 10:55   #7
akutom82

Nie zauważyłem żeby stracił na mocy. Zobacze jeszcze i wymienie świece bo chyba są padnięte.
Stary 15-10-2014, 16:17   #8
zbych540

Imię: Zbigniew
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2005

Zrób bajpasa z masą od aku do silnika.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zbych540 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-10-2014, 07:10   #9
MarioNor
ford::beginner

Model: Focus Trend
Silnik: 1.6 :(
Rocznik: 2001
Thumbs down Odp: Gaśnie po zapaleniu świateł

Cytat:
Napisał akutom82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skręciłem sobie w pewną drużkę która była lekko pod górę. Redukuje na drugi bieg, ja mu daje gazu on obroty w dół i chce gasnąć.

Cytat:
Napisał akutom82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie zauważyłem żeby stracił na mocy. Zobacze jeszcze i wymienie świece bo chyba są padnięte.
Chyba sam nie wiesz czego chcesz. W 1 zdaniu piszesz ze nie stracil na mocy a w 2 ze moze jednak swiece padniete = spadek mocy, praca silnika na 3,2 lub 1 cylinder.

Świece można sprawdzić. W sumie to mozna sprawdzic swiece, mozna kable a mozna i cewke. Ale lepiej jedz z tym do kogos kto chociaz wie czy auto w koncu nie ma mocy czy ja ma bo mocno mieszasz w tym co piszesz.
MarioNor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania