![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Arkadiusz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 140KM
Rocznik: 2007
|
Witam potrzebuje interfejsu wifi ewentualnie Bluetooth, który będzie mi wyswietlal informacje podstawowe o silniku i co najważniejsze informacje o stanie DPF, dużo jeżdżę po mieście trasy też robię dość spore a mimo to dwa razy mi się kończył wypalać na parkingu.
Mam starą wersję softu i nie pokazuje mi spalania chwilowego. 1. Jaki interfejs wchodzi w grę? - czy wystarczy mi HS-Can czy musi być HS/MS-Can bym mógł sobie odczytywać informacje o chwilowym spalaniu oraz DPF czyli DPF_Load itp. Jestem w posiadaniu ELM327 z automatycznym przełącznikiem na kablu usb więc zawsze mogę się nim poratować ale z laptopem nie będę jeździł a tablet cały czas wisi na szybie tyle że nie ma Bluetooth dlatego wspominam o wifi, Bluetooth też wchodzi grę chociaż wolę jednak wifi. Dziękuję serdecznie za pomoc. Autko jak w stopce. Pozdrawiam. P.S. Jaki kabelek jest potrzebny żeby uaktualnić convers+ IDS za 70zł wystarczy z alledrogo czy nie da rady. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Darek
Model: S-Max Titanium S
Silnik: 2,0
Rocznik: 2012
|
Przyłączam się do pytania, polecicie jakiś interfejs BT do odczytywania błędów ewentualnie ich kasowania. Jakiś z tych na allegro się nada.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Voku zostaje nam kupić i sprawdzić samemu, ja zacznę od icar2 lub icar3 z Bluetooth bo finalnie chce zrobić urządzenie do informowaniu o wypalaniu dpf i paru innych pierdół.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
|
Na forum mnostwo info o kablach. I mudulach bt. Viaken
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Viakena mam pod usb. Tyle że laptopa woził nie będę.
Do samego odczytu bez zapisywania może nawet chińczyk by wystarczył tyle że ten sprzęt jest ryzykowny icar2 za 60 zł idzie kupić. Po 30 minutach od wyłączenia się wyłącza a po odpaleniu sam się włącza. Muszę na spokojnie sprawdzić czy potrzebne jest ms-can do odczytania o dopalaniu dpf. Jeśli nie to icar2 zamawiam. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez scorpion_1982 ; 09-04-2017 o 21:53 |
|
|
|