![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-10-2011
Model: Fokus
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2011
|
Witam,
mam fordzika z 2011 roku z silnikiem 1,6 TDCi i 95 kucy . w Autku już kilkukrotnie był zmieniany soft na gwarancji bo auto przy przyspieszaniu z samego "dołu" na 1, 2 biegu robiło kangurki czyli kilkukrotnie samochód szarpał. Usterka została wyeliminowana po kilku wizytach w serwisie, ale widzę dalej coś niepokojącego. Mianowicie jak jest przejście np. z 1 na biegu jałowym i dodam gazu to samochód nie rusza płynnie do przodu tylko szarpnie do przodu. To samo dzieję się np. gdy hamuję na jakimkolwiek biegu nawet na 5 czy 6, hamuję i dodaję tylko odrobinę gazu żeby nie zwalniał tylko jechał z określoną prędkością i tak szarpnie. Robię to nawet najdelikatniej jak się da i jest to samo. Autko ma 43 k km przebiegu. Czy ktoś ma coś podobnego lub wie co to może być? Daniel155 jest online Raportuj zły post Edytuj/Usuń wiadomość |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Karol
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2013
|
Witam,
Mam FF3 1.6 TDCi 115 KM od miesiąca, przebieg 6 tys km i mam podobny problem. Obojętnie jaki bieg, jadę delikatnie, puszczam gaz, lub delikatnie odejmuję nogę z gazu i auto szarpie. Problem szczególnie przy delikatnej jeździe jest zauważalny, kiedy chce się jechać płynnie auto szarpie w dolnym zakresie obrotów. Jutro sprawdzą czy w wyższym zakresie się to dzieje. |
|
|
|