![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam,
Przymierzam się do zakupu s-maxa od kilku miesięcy. Nie jest łatwo znaleźć auto spełniające kryteria a zarazem pewne. Co sądzicie o silniku 1.6 w tych samochodach? Czy 115 KM daje radę z tą masą? Jakie bolączki ma ta jednostka napędowa? Główne wady i zalety. Z góry dziękuje za wszystkie obiektywne opinie - najbardziej cenne będą dla mnie opinie właścicieli s- maxów właśnie z tym silnikiem. Poniżej zamieszczam link do s--maxa którym jestem zainteresowany. Czekam na opinie. http://olx.pl/oferta/ford-s-max-nowy...tml#770c8ddae0 |
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2007
|
Hmm. S-max z tym silnikiem waży 1700kg. Zapewne do 100km/h jedzie w miarę dynamicznie ale powyżej może już nie być tak przyjemnie zwłaszcza jadąc obłożonym na wakacje.
Auto z Belgii - w łatwy sposób można zweryfikować przebieg. Powinien być dokument zw. Car Pass. Jeśli nie ma - można próbować szczęścia pisząc na skrzynkę mailową instytucji która odpowiada za Car Pass. Nie powiedzą dokładnego przebiegu (ponoć taką mają politykę) ale możesz podać jaki jest przebieg deklarowany w tym momencie. Jeśli jest coś nie tak - powiedzą. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
A jak planujesz wykorzystywać S-Maxa? Załadowanego w pełni czy 2+2 w tym dzieciaki? Miasto, trasy itp? 1.6TDCi 116KM w tym aucie szału robić nie będzie, ale poradzi sobie. Jak ci będzie brakować mocy, zawsze można ją trochę podnieść, ale ogólnie 2.0TDCi (o ile potrzebny ci diesel) to lepszy wybór.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Generalnie auto będę używał na przelotach obwodnicą ok 60 km co drugi dzień. 1-2 razy wyjazd na tydzień większe zakupy. Kila razy w tygodniu zawiezienie czwórki dzieciaków na treningi i zawody, 2-3 razy do roku wyjazd z rodziną na południe.
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
teoretycznie na takie jeżdżenie to to auto powinno wystarczyć, jednak z wyprzedzaniem raczej nie będzie fajnie, chodzi mi o jakieś skrajne przypadki które niestety często się trafiają przy takim natężeniu ruchu jaki mamy
|
|
|
|
#6 |
|
|
Otóż to. Tego się obawiam. Ponadto sprzedający ma tylko umowę kupna-sprzedaży. Jak twierdzi auto kupił (z pomocą osoby pomagającej w sprowadzaniu samochodów) na giełdzie w Antwerpii od osoby prywatnej. Nie posiada belgijskiego dowodu rejestracyjnego.
Ostatnio edytowane przez galeon ; 15-08-2014 o 20:14 |
|
|
|
#7 |
|
|
to nie wiem czy drążyć temat....bo coś mi się zdaje że tam nie był, ma taką pracę że nie ma czasu jeździć po świecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#8 |
|
|
czesław555 masz największe doświadczenie w tych sprawach więc jak doradzisz tak zrobię. Ponadto cały czas chodzi mi po głowie s-max o którym wspominałem ci przed miesiącem - ale niestety samochód sprzedawany na f-marża.
http://otomoto.pl/ford-s-max-sliczny...C33336473.html |
|
|
|
#9 |
|
|