![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK II 1.6tdci 109km
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam czy ktoś wie lub miał coś podobnego, silnik 1.6 tdci przy dodawaniu gazu coś tak jakby zaczyna dzwonić , ucisza się powyżej 3 tyś obrotów, w zał. plik audio.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dość wyraźnie słychać ów klekotanie w okolicach 1.20 Ostatnio edytowane przez Twin86 ; 18-08-2014 o 09:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
Myślę że koło pasowe wału korbowego do wymiany. Trochę słabo nagrałeś i jeszcze ten kierunkowskaz pykający!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Koło pasowe najwięcej do robienia ma na niskich obrotach. Jakby to było koło pasowe, to napierdzielało by dość konkretnie, szczególnie na niskich obrotach.
Sprawdź niby prostą rzecz, ale mnie już dwa razy dopadło - poluzowała mi się jedna śruba EGR i spaliny gdzieś tam bokiem uciekały. Przy butowaniu ciśnienie jest tam duże - EGR jest zamknięty, przez tą szczelinę nawet małą może nieźle hałasować. Po przeczyszczeniu przylgni na bloku silnika, EGRze klekotanie przy przyspieszaniu zniknęło.
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: V40
Silnik: T4
Rocznik: 2001
|
Może łańcuch rozrządu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK II 1.6tdci 109km
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Co do łańcuch rozrządu przed wymianą w kwietniu było to samo, po wymianie nie znikło a z czasem się nasiliło (od wymiany 9 tyś. przebiegu), co do tego koła pasowego wału korbowego orientujecie się ile to może kosztować ? A w sprawie egr można go zlokalizować i zrobić to co kolega wrzoch napisał w warunkach domowych ?
Ostatnio edytowane przez Twin86 ; 20-08-2014 o 11:35 |
|
|
|