Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-10-2014, 15:57   #1
Tubit
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Focus mk II
Silnik: 2.0 Duratec 145 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Proszę o opinie na temat tego egzemplarza Focus'a MKII

Witam
Od dłuższego czasu poszukuje Focusa mk2. Ma to być samochód, który będzie mi służył głównie do dojazdów na uczelnie(ok 50km dziennie).
Co sądzicie o tym egzemplarzu:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Rozmawiałem z właścicielem, twierdzi, że żadnych poważnych uszkodzeń to auto nie miało. W tej chwili uszkodzony jest przedni prawy błotnik (pokazał mi zdjęcie, lekka wgniotka parkingowa) lecz samochód jest już umówiony do lakiernika więc ma nie być śladu. Auto sprowadzone z niemiec 4 lata temu, użytkowane przez jednego właściciela w kraju. Przebieg ponoć 154k. Pasek rozrządu wymieniany przy 145 000. Co do stanu ogólnego i silnika właściciel twierdzi że wszystko działa jak należy. Co wy sądzicie o tym? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Kuba

Tubit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2014, 17:17   #2
Wojtek O.
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Foka mk.3 Dłuuuga, a teraz mk4 też z plecakiem
Silnik: 1,6TDCi 95/116KM, Przelogowano na MK4 Connected 1,5 EcoBlue bez blue
Rocznik: 2011, 2020
Domyślnie Odp: Proszę o opinie na temat tego egzemplarza Focus'a MKII

Ciekawe niby full wypas a komputer mały.
Wojtek O. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2014, 17:23   #3
Tubit
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Focus mk II
Silnik: 2.0 Duratec 145 KM
Rocznik: 2005

W zasadzie ważne żeby pokazywał średnie spalanie, zasięg i temperature, nic więcej nie potrzebuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tubit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2014, 17:47   #4
Wojtek O.

morus:
średnie spalanie można obliczyć sobie samemu, od tankowania do tankowania. Ale chwilowe które pomaga mi bardzo obniżyć spalanie średnie to niby jak ma sam wyliczyć?? Zasięg też dobra rzecz. wiem czy dojadę do mojej stacji czy muszę jednak te 200 km wcześniej zatankować gdzie mam dobre a dość tanie paliwo. Więc o co chodzi?
Stary 05-10-2014, 17:59   #5
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik

No można powiedzieć że full wypas bo w mk2 wiekszy wyświetlacz występował tylko z Navi-Pilot, Auto widać że zderzak tylni nei leży był raczje malowany oraz drzwi strona pasażera raczej malowany, zwłaszcza widać różnice z przednim prawym błotnikiem.
c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2014, 18:10   #6
morus
Zablokowany

Imię: Grzegorz
Model: Fiesta
Silnik: 1300i
Rocznik: 1995

Cytat:
Napisał Wojtek O. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
średnie spalanie można obliczyć sobie samemu, od tankowania do tankowania. Ale chwilowe które pomaga mi bardzo obniżyć spalanie średnie to niby jak ma sam wyliczyć?? Zasięg też dobra rzecz. wiem czy dojadę do mojej stacji czy muszę jednak te 200 km wcześniej zatankować gdzie mam dobre a dość tanie paliwo. Więc o co chodzi?
Wojtek O: Wiem, jak liczy się spalanie od tankowania do tankowania. Ale chęć "wiedzenia" ile jeszcze mam paliwa jeżdżąc 50km w jedną strone, przy naustawianych stacjach paliw, jak papierków na ulicy - to to staje się problemem?
morus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2014, 18:37   #7
Wojtek O.

Jeśli ja jeźdżąc miał bym stacje co 50 km to nie był by problem. Niestety miewam odcinki po 150 km bez stacji, nie licze jakichś leśnych zakątków typu dystrybutor przy stodole z ceną 5,40 kiedy w Krakowie mam za 4,99 A wcześniej np w Brzostku jest dobra stacja z normalną ceną i dobrym paliwem. Inną kwestią jest że firma nie pozwala mi lać za 50-100 zł mam zalewać do pełna i jeśli różnica w cenie Kraków, a tam gdzie leję jest większa niż 5 gr. to zwracać mam różnicę. Choć z racji najniższego spalania w firmie mam taryfę ulgową. Ale ktoś kiedyś może sie doczepić, więc nie mam zamiaru zwracać dośc pokaźnej kwoty jak może sie uzbierać za cały miesiąc bo robię często po 500-600 km dziennie. Ale to jest mój indywidualny przypadek, dość dziwny. Inna sprawa w jednym z aut padł nam wskaźnik paliwa i jedyne po czym wiemy ile jest go w baku jest zasięg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli chodzi o prywatne auto to też dzięki zasięgowi wiem czy obrócę gdzieś na tym co mam w baku i uda sie zatankować w Kraku czy muszę to zrobić przed wyjazdem. Dla mnie 15-20 gr. na litrze to jest różnica bo na baku zbiera sie niejednokrotnie ponad 10 zł
Odpowiedz

Zasady postowania