![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Imię: adrian
Model: reno clio, volvo V40
Silnik: 2 1.2 16v, 1,9 Di
Rocznik: 2001, 1999
|
![]()
Witam
W moim galaxy wskaźnik poziomu gazu świeci, od dołu 2 dioda, lub też 2 i 3 razem. Czy jest pełny czy pusty bak. Jeżeli braknie gazu wtedy mam sygnał dźwiękowy. Pytałem różnych speców od LPG i jedni twierdzą, że trzeba ustawić przy tankowaniu z kompa wskaźnik. Inni natomiast twierdzą, że butla jest w kole, czyli na zewnątrz auta i przez warunki atmosferyczne sie tam brudzi i czyszczenie tego da chwilowe wskazanie poziomu gazu. I tutaj moje pytanie czy jest sens ingerować? Instalacja STAG 300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Możesz sobie sam wyregulować bez żadnych problemów , ile diod ma się świecić i jakie, pokręcając w prawo lub lewo czujnikiem który znajduje sie na zewnątrz zaworów przy zbiorniku gazu, dochodzą do niego dwa cienkie kabelki zakończone wtyczką. U mnie jest to rozwiązane tak, że przykręcony jest dwoma blachowkrętami, jak poluzuję, to można lekko obracać o parę stopni. I wtedy zapala sie albo więcej, albo mniej diod
Ja ustawiłem tak, że jak mam jeszcze 8 litrów gazu w zbiorniku, to już się świeci stale dioda czerwona, jak się skończy gaz to zaczynają migać na przemian dwie diody, czerwona i niebieska, i sygnał akustyczny. Po napełnieniu świecą się 4 diody zielone, i w miarę obniżania się poziomu gazu w zbiorniku, świecą trzy, dwie, jedna, i czerwona.Ten czujnik elektroniczny jest tylko na styk z reduktorem, i chyba magnetycznie kontaktuje się z pływakiem w zbiorniku gazu.. |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
no wlasnie u mnie jest problem, że on stoi w miejscu :/swieca sie jedna lub 2 diody i to nie jest tak, ze zmienia sie to pod wplywem zmiejszenia ilosci gazu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
![]()
Może się pływak zawiesił albo czujnik (o którym mówi salom) całkiem padł.
U mnie zawiesił się pływak i cały czas pokazuje max. Jeżdżę patrząc na przebieg i w ogóle nie spoglądam na te diody. Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
w wolnej chwili zobacze, w kazdym razie nie zamierzam wkladac tam finansów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprobuje podregulowac tak jak pisał salom. Poki co, tez patrze na przebieg i mniej wiecej wiem kiedy zalac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |