![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: MK2
Silnik: 1.6 Ti-VCT115KM
Rocznik: 2005
|
Witajcie,mam taki problem - podczas jazdy,przeważnie 5 bieg i 2 tys obrotów następuje delikatne podszarpywanie silnikiem,na obrotomierzu tego nie widać,ale czuć wyraźnie.Jakby na jakiś gar przestawało palić.Takie szarpania.Auto odpala od strzała,przyśpiesza równo itd,błędów nie ma,myślałem ze to świece,albo przewody - wymieniłem i to samo.
Czy cewka może być winna tez? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Przedewszystkim.
|
|
|
|
#3 |
|
|
Gdzieś czytałem że cewki w tych modelach były awaryjne,ale dokładnie nie pamiętam czy to o focusa chodziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
przede wszystkim to winne sa swiece-a jak sie nie pilnuje swiec to uszkadzaja sie cewki.
owszem sa cewki lepsze i gorsze-ale jak swiece sa zle lub maja za duze przerwy to nawet dobra cewka tego długo nie wytrzyma . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
Miałem podobnie, wymiana świec i po problemie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jeszcze muszę wymienić kable bo jak chciałem je docisnąć na pracującym silniku to mnie jeden lekko popieścił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Ja świece wymieniłem na nówki,były do okola opalone,czarne,ale elektroda w kolorze kawy z mlekiem.Przewody również wymieniłem,zobaczymy podmienię cewkę i mam nadzieję ze objaw ustąpi.
|
|
|
|