![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-05-2014
Model: ford ka
Silnik: 1300
Rocznik: 2000
|
Witam. Dzisiaj rozebralem tapicerke od strony kierowcy w swoim fordzie ka zeby zobaczyc cos przy klamce.. Przed sciagnieciem Szyby mi dzialaly bez problemu. Nastepnie gdy zaczolem skladac podpiolem wtyczki od szyb, szyba od strony pasazera przestala sie odsuwac ani od strony kierowcy ani od pasazera. Szyba kierowcy dziala tylko prawa nie. Patrzylem bezpieczniki cale. Ma ktos pojecie co sie moglo stac? gdzie moge szukac przyczyny..? Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez rfx1987 ; 18-05-2014 o 22:15 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-05-2010
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 1998
|
na zdrową logikę jeśli działały a nie działają to wina pewno przerwanego obwodu, więc wtyczki do sprawdzenia- czyszczenia, kabelki czy nie przerwane itp.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-05-2014
Model: ford ka
Silnik: 1300
Rocznik: 2000
|
poskladalem to wczoraj nie dzialalo.. dzisiaj olsnienie i podnoszenie zaczelo dzialac.. jak sie to stalo nie mam pojecia ale dobrze ze dziala problem z glowy.. pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2009
Model: GALAXY
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1996
|
Hej. Miałem to samo. Prawa el. szyba nie chodziła. Rozbierałem tapicerkę w prawych drzwiach i to był błąd. Najczęściej przełamują się przewody pomiędzy przednim słupkiem i drzwiami w tej gumie-harmonijce. I tu uwaga. Najczęściej przełamanie przewodów przy drzwiach kierowcy powoduje że nie działa szyba w drzwiach pasażera. Po prostu jest to układ połączony.
pozdrawiam. jano1 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2009
Model: GALAXY
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1996
|
do
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i innych. Koledzy pamiętajcie, tak jak pisałem w pierwszym poście. Układ elektryczny podnośników obu szyb jest połączony. Przełamanie (nie zawsze widoczne) kabli w drzwiach kierowcy, które się częściej używa ma wpływ na działanie również drzwi pasażera. Przełamanie lub zwarcie tych przewodów (najczęściej w gumowym łączniku drzwi-słupek) ma również wpływ na działanie zamka centralnego - o ile występuje w Twoim autku.
|
|
|
|