Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Ka
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-05-2014, 21:55   #1
rfx1987
ford::amateur

Model: ford ka
Silnik: 1300
Rocznik: 2000
Domyślnie Prawa szyba, przestało działać podnoszenie

Witam. Dzisiaj rozebralem tapicerke od strony kierowcy w swoim fordzie ka zeby zobaczyc cos przy klamce.. Przed sciagnieciem Szyby mi dzialaly bez problemu. Nastepnie gdy zaczolem skladac podpiolem wtyczki od szyb, szyba od strony pasazera przestala sie odsuwac ani od strony kierowcy ani od pasazera. Szyba kierowcy dziala tylko prawa nie. Patrzylem bezpieczniki cale. Ma ktos pojecie co sie moglo stac? gdzie moge szukac przyczyny..? Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez rfx1987 ; 18-05-2014 o 22:15
rfx1987 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-05-2014, 22:59   #2
TSRules
ford::advanced

Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Prawa szyba, przestało działać podnoszenie

na zdrową logikę jeśli działały a nie działają to wina pewno przerwanego obwodu, więc wtyczki do sprawdzenia- czyszczenia, kabelki czy nie przerwane itp.
TSRules jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2014, 00:26   #3
rfx1987

Model: ford ka
Silnik: 1300
Rocznik: 2000

poskladalem to wczoraj nie dzialalo.. dzisiaj olsnienie i podnoszenie zaczelo dzialac.. jak sie to stalo nie mam pojecia ale dobrze ze dziala problem z glowy.. pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rfx1987 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2014, 23:07   #4
jano1

Model: GALAXY
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1996

Hej. Miałem to samo. Prawa el. szyba nie chodziła. Rozbierałem tapicerkę w prawych drzwiach i to był błąd. Najczęściej przełamują się przewody pomiędzy przednim słupkiem i drzwiami w tej gumie-harmonijce. I tu uwaga. Najczęściej przełamanie przewodów przy drzwiach kierowcy powoduje że nie działa szyba w drzwiach pasażera. Po prostu jest to układ połączony.
pozdrawiam. jano1
jano1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2014, 23:59   #5
jano1

Model: GALAXY
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1996

do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i innych. Koledzy pamiętajcie, tak jak pisałem w pierwszym poście. Układ elektryczny podnośników obu szyb jest połączony. Przełamanie (nie zawsze widoczne) kabli w drzwiach kierowcy, które się częściej używa ma wpływ na działanie również drzwi pasażera. Przełamanie lub zwarcie tych przewodów (najczęściej w gumowym łączniku drzwi-słupek) ma również wpływ na działanie zamka centralnego - o ile występuje w Twoim autku.
jano1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania