![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Witam
Ktoś się wypowie na temat tego serwisu?? jakieś doświadczenia itd? Opinie AMGT Ford w Zabrzu na Żelaznej |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-08-2011
Model: FORD FUSION
Silnik: 1.4TDCI
Rocznik: 2008
|
Bylo juz o tym serwisie na forum ,bardzo malo opini raczej neutralne .Ostatnio kupowalem tam klocki hamulcowe mila obsluga nic wiecej nie da sie napisac.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Wymieniałem u nich dzisiaj filtr przeciwpyłkowy i filtr powietrza - tanio i lepiej niż w ASO, tyle mogę powiedzieć, ale nic specjalnego w końcu mi nie robili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Dorzucę swoje 3 grosze...
Naprawiałem u nich swojego fordziaka 3 razy. Po kolejnej wizycie w innym renomowanym serwisie mogę stwierdzić, że: 1) zostałem oszukany (wymienili części które później okazało się, że nie zostały wymienione) 2) fachowcami nazwać ich trudno (nie znaleźli przyczyny usterki, uszkodzili inny element) 3) ceny usług wysokie 4) chcieli mnie naciągnąć na naprawy, które nie były konieczne. Jednym zdaniem... z usług ich serwisu już nigdy nie skorzystam i nikomu nie polecę. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Witam.
Skorzystałem swego czasu z usług AMGT. Zamiast jechać na przegląd do ASO gdzie za kilka ponadstandardowych napraw niż przewiduje to przegląd zaśpiewali kilka tyś zł wybrałem serwis niezależny. Powód prozaiczny - kto nie chciałby zaoszczędzić? Zapłaciłem zamiast 3 tysięcy w ASO nieco ponad 1 tysiąc, ale panowie nie ruszali pewnych rzeczy gdyż ich zdaniem ASO chciało mnie niepotrzebnie naciągnąć na wymianę pewnych podzespołów. Po odbiorze samochodu wyjechałem cały szczęśliwy i zadowolony, że tym razem ASO na mnie nie zarobiło. Dwa dni później zaświeciła się kontrolka ładowania akumulatora. No cóż pech to pech, szybka wizyta (tego samego dnia) w AMGT i do wymiany alternator. Tydzień później padł akumulator. W tym momencie nabrałem podejrzeń że Panowie w AMGT jednak tacy super nie są. Akumulator wymieniłem już sobie sam. Miesiąc później tak zaczęło śmierdzieć z klimatyzacji, że nie dało się wytrzymać. (Klimatyzacja rzekomo była dezynfekowana, odgrzybiana, uzupełniana czynnikiem, został wymieniony filtr przeciwpyłkowy). Jednym słowem full serwis. Pojechałem z tym już do ASO bo nie mam czasu jeździć od serwisu do serwisu. Tam stwierdzili że czynnika w klimatyzacji brakuje, i pokazali mi wymontowany filtr który wyglądał tragicznie. Smród z klimatyzacji zniknął jak ręką odjął. Wtedy dotarło do mnie że zostałem w AMGT po prostu oszukany. W to, że przypadkowo po serwisie padł najpierw alternator a potem akumulator też już nie wierzę. Oszczędności związane z korzystania niezależnego serwisu Forda AMGT okazały się iluzoryczne. Następny serwis zbliża się wielkimi krokami. Moje już pięcioletnie autko będzie odwiedzało już tylko ASO. Nikomu nie polecam tego serwisu. |
|