![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-05-2012
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2003
|
Chciałbym zapytać Was o potencjalne źródło wibracji karoserii. Wymieniłem poduszki silnika (wszystkie trzy - Febi) i jest znaczna poprawa, jednak w okolicach 2500 obrotów nadal czuć wibracje o wysokiej częstotliwości. Powodują zwiększony hałas silnika i nieostry obraz w lusterku - wystarczy dotknąć lusterko wsteczne by wyczuć drżenie. Nie jest to telepanie autem jak przy niewyważonych kołach tylko takie buczenie. Czy poza silnikiem coś jeszcze łączy się za pomocą jakichś mogących ulec zniszczeniu gumek? Myślę o wydechu, ale bardziej to słyszę od strony silnika... Istnieje jeszcze możliwość, że Febi to tandeta, ale czytałem dobre opinie... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus mk1
Silnik: 1,8 Benzin
Rocznik: 2004
|
Drży na postoju czy podczas jazdy?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tak, na postoju również w okolicach ww. obr. jest hałas i wibracje (sprzęgło wciśnięte).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
poduszki trzeba dobrze ustawic , szczegolnie ta przy rozrzadzie , najlepiej poluzowac delikatnie i odpalic silnik , niech sie ulozy , lub jakas lapka w reke i wycentrowac na otworach.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Niebawem podjadę na geometrię zawieszenia to poproszę o poluzowanie i wyregulowanie. Zobaczymy co się będzie działo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Jeżeli ustawienie silnika na poduszkach nie poprawi znacząco drzenia, to znaczy że poduszki są za twarde, tandeta.
|
|