![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford c-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam
Posiadam forda C-Max 2004, w dniu dzisiejszym jak żona jechała auto zgasło i nie idzie go uruchomić. Próbowałem wykonać restart komputera przez zdjęcie + z akumulatora + restart błędów przez odb2 w torque. Niestety nic z tego. Na desce rozdzielczej błędy takie jak na zdjęciu . Czy macie pomysł od czego zacząć diagnozę ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Od walnieciacw daszek nad zegarami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford c-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam
panowie przelutowalem piny od zegarów niestety to nie było to . Okazał się uszkodzony czujnik wału i po wymianie auto odpalało . Jednak przy lutowaniu wypaliłem ścieżkę od jednego pinu i przy kalibracji wskazówek licznik gdzie przy naprężeniach raz łączy a raz nie. Pytanie czy macie jakiś schemat jak podlutowac kawałkiem kabla do odpowiedniej ścieżki ....nie mogę znaleźć jak ona idzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Nie ma schematów.
Bez porblemu da radę prześledzić ścieżkę kazdego z pinów aż do pierwszego elementu smd. Przynajmniej ja nie mam z tym problemów, nawet bez lupy Jak udało ci sie przegrzać ścieżkę, że odeszła od płyty to daj sobie spokój z dalszą naprawą, sprzęt i umiejętności zupełnie nie ta liga. Do tego typu napraw nie potrzebuję nawet wymieniać grota na cieńszy i nigdy nie odeszły mo ścieżki. |
![]() |
![]() |