![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam.Piszę pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość. Od niedawna stałem się posiadaczem mondeo mk III kombi 2001 TDDI 115 Km. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu błędów oraz informacji przygotowanych przeze mnie dzięki użytemu kabelkowi elm327 1.5a.Użyłem go żeby w ciemno się nie dopytywać jak dureń więc przejdźmy do konkretnych pytań z mojej strony.
1. Jaka powinien mieć wartość przepływomierz na biegu jałowym oraz wyższych obrotach? oto zdjęcie niżej zrobione z programu forscan oraz czy parametry w moim samochodzie są ok. Na obrotach wyższych dodam że przepływ powietrza jest w granicach 120g/s. 2.Pytanie drugie dotyczy pomiarów odchylenia wartości wtryskiwaczów czy są one dobre? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3.Pytanie trzecie dotyczy błędu b1342 tak jak na zdjęciu co oznacza i czy jest to droga usterka do usunięcia? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4.Nie działająca klimatyzacja a oto zdjęcie z programu dodam że klikając przycisk A/C kontrolka świeci. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5. Samochód powyżej 2 tys obrotów szarpnie i zmienia dźwięk na taki wyraźny głos zaworów.Co może być powodem takiego zachowania? Jeśli napisałem coś źle lub w złym działa przepraszam z góry i liczę na mądre odpowiedzi osób z wiedzą w danym temacie. |
|
|
|